Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2017, 10:48
από Tassos10
Maras έγραψε:Όταν φορτώνει ο GRUB, η δεύτερη του επιλογή είναι συνήθως Advanced Options for Ubuntu, εκεί μπορεί να έχεις σαν επιλογή να φορτώσεις παλαιότερο kernel και να δεις αν δουλεύει το πληκτρολόγιο.


Ωπ! Πάρα πολύ σωστή παρατήρηση! Το είχα παρατηρήσει κάποτε αλλά δεν είχα δώσει ποτέ σημασία, δε το είχα μελετήσει και δε το γνώριζα.
Δηλαδή, όταν κάνει αναβάθμιση στον πυρήνα, κρατάει και σαν backup τον παλιό και μπορείς να επιλέξεις από το grub menu, ποιον να φορτώσει; Αυτή είναι η λογική του;

Θα του το πω, ( ελπίζω να δουλέψει.. - αν και δεν έχω πολλές ελπίδες για αυτό, διότι από recovery mode με αυτόν τον πυρήνα λειτουργεί μια χαρά το πληκτρολόγιο, κάτι ίσος παίζει με το γραφικό περιβάλλον... - )


Υ.Σ.: Μόλις το δοκίμασα σε μια εικονική μηχανή την οποία είχα να κάνω αρκετό καιρό update, την έκανα και από την έκδοση πυρήνα 4.4.0-91-generic πήγε στην 4.4.0-93-generic. Έπειτα από το grub μενού, κάνοντας τις παρακάτω επιλογές :

Spoiler: show
Εικόνα
Εικόνα


όντως πήγε στην παλιότερη έκδοση 4.4.0-91-generic πυρήνα. Ωραίο αυτό, δε το γνώριζα και δε το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Ευχαριστώ.
Μακάρι στον φίλο να λύσει το πρόβλημα του, θα σας ενημερώσω.