Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2009, 02:01
από angelapos
Εγώ πάντως σε laptop P4 2,8GHz, 1G Ram δεν είδα και τρομερές επιδόσεις. Φυσικά εξαρτάται το τι benchmark θέτει ο καθένας. Υποκειμενικά μιλώντας, με αυτές τις επιδόσεις το σύστημα δεν ανταποκρινόταν έτσι όπως ήθελα και αυτό το κατάλαβα όταν εγκατέστησα το ubuntu minimal.

Τα πλεονέκτήματα κατά τη δικιά μου πάντα γνώμη, ώντας νέος στο Linux είναι πως έστησα ένα μηχάνημα ελαφρύ που αποκρίνεται πιο γρήγορα από ένα default installation και φυσικά προσαρμοσμένο στις δικές μου ανάγκες και όχι στων developers του ubuntu. (Χωρίς φυσικά να θέλω να θίξω την πολύ καλή δουλειά που κάνουν)

Απλά πολλά προγράμματα και υπηρεσίες που ενσωματώνονται στην κανονική έκδοση μου ήταν περιττά και βάραιναν το σύστημα με αποτέλεσμα κάθε φορά που έκανα εγκατάσταση να έχω πράγματα που ποτέ δεν χρησιμοποιούσα. Ίσως να φταίει και η τρισάλθια διψήφιου αριθμού Megabyte ATI κάρτα γραφικών

Εφόσων μετά από αρκετό καιρό κατάλαβα λίγο τι παίζει και τι χρειάζομαι, επέλεξα να κάνω τη βασική εγκατάσταση και να εγκαθιστώ προγράμματα που βολεύουν εμένα και έτσι ξέρω λίγο καλύτερα τι παίζει στο σύστημα και πως θέλω να κάνω τη δουλειά μου.