Δημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2019, 09:19
από kllado
the_eye έγραψε:
kllado έγραψε:Στην ιστοσελίδα https://www.dell.com/gr/p/g-series-17-3 ... ?ref=PD_OC αναφέρει κάτω από τον τίτλο «λειτουργικό σύστημα» windows & ubuntu με την σημείωση στο δεύτερο: σε επιλεγμένες χώρες.

Αυτό το "σε επιλεγμένες χώρες" σημαίνει ότι διατίθεται ο υπολογιστής για αγορά με ubuntu. Δεν έχει να κάνει με την υποστήριξη.

Προσοχή όμως, αν πάρεις τον υπολογιστή με windows και του βάλεις ubuntu, μπορεί πάλι να μην παίζει κάτι. Ακόμα και με ubuntu 16.04 αν τον πάρεις και τον φορμάρεις και βάλεις 18.04 πάλι μπορεί να μην παίξει κάτι.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι αν έρθει με προεγκατεστημένο λειτουργικό θα έχει περασμένους όλους τους drivers και τα firmware που θα απαιτούνται, ενώ σε δική σου εγκατάσταση θα πρέπει να τα βρεις και να τα περάσεις εσύ.


Drivers και firmware δεν κατεβαίνουν μέσω control center; Χρειάζεται κάτι άλλο; Μέχρι τώρα όποτε εγκαθιστούσα ubuntu είτε μόνα τους είτε με διπλή εκκίνηση κατέβαιναν τα πάντα κατά την εγκατάσταση και μετά, αν χρειαζόταν, χρησιμοποιούσα και το additional drivers του control center. Μάλλον κάτι αγνοώ. Μπορείς να με διαφωτίσεις σχετικα; Mε την ευκαιρία, όντως το μηχάνημα φορά windows 10 home.