Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2024, 18:18
Ευχαριστώ φίλε Maras. Αναβάθμισα και το δεύτερο pc με τα windows αν και αυτό δεν είχε πρόβλημα το εργοστασιακό firmware. Βέβαια το ρισκάρισα εν μέσω καύσωνα με το ηλεκτρικό δίκτυο να είναι στα όριά του καθώς δεν έχω UPS και το φλασάρισμα του firmware κράτησε τουλάχιστον ένα λεπτό στο κάθε μηχάνημα. Πάντως διατηρώ κάποια επιφύλαξη για το καινούργιο firmware καθώς το σύστημα δίνει θερμοκρασία 100 βαθμούς
για τον SATA δίσκο (Data2) ενώ ο δίσκος δεν είναι ούτε καν χλιαρός! Σίγουρα είναι λάθος η ένδειξη και σε αυτό βέβαια δεν φταίει ο kernel.

Τέλος πάντων, αφού δουλεύουν οι SATA συσκευές μου φτάνει.
Όμως, έχω ένα δεύτερο πρόβλημα. Στον δίσκο που είναι το ΛΣ έκανα ένα partition 400 GB (/dev/nvme0n1p5 με όνομα Data) σαν αποθήκη κυρίως για έγγραφα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δικαιώματα εγγραφής σε αυτό το partition.
Πως γίνεται να το αλλάξω αυτό ώστε να μπορώ να αποθηκεύω αρχεία εκεί μέσα;
Edit: Οκ, το βρήκα παιδιά. Άνοιξα το partition σαν root (Open as Administrator) και του έδωσα δικαιώματα στον χρήστη, δλδ σε μένα, οπότε μπορώ να χρησιμοποιώ το partition.

Τέλος πάντων, αφού δουλεύουν οι SATA συσκευές μου φτάνει.
Όμως, έχω ένα δεύτερο πρόβλημα. Στον δίσκο που είναι το ΛΣ έκανα ένα partition 400 GB (/dev/nvme0n1p5 με όνομα Data) σαν αποθήκη κυρίως για έγγραφα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω δικαιώματα εγγραφής σε αυτό το partition.

Edit: Οκ, το βρήκα παιδιά. Άνοιξα το partition σαν root (Open as Administrator) και του έδωσα δικαιώματα στον χρήστη, δλδ σε μένα, οπότε μπορώ να χρησιμοποιώ το partition.