Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2008, 08:31
Πρέπει να το ομολογήσω κι εγώ. Άφησα ανοικτό επίτηδες τον υπολογιστή στην Ubuntu, χωρίς να του έχω αναθέσει κάποια εργασία και την βάση στο full. Το πρωί η θερμοκρασία ήταν 53 C ενώ κατα το βράδυ απο ματιές που του έριχνα δεν έπεσε κάτω απο 51 C. Παρατήρησα το εξής: Οι θερμοκρασίες που δείχνει παρά είναι υψηλές. Εννοώ ότι ένα synaptic άνοιξα και πήγε από 58 σε 65(!!) με αποκορύφωμα το 71(!!!) όταν έκανε update. Ευτυχώς όμως όσο εύκολα ανέβαιναν τόσο εύκολα κατέβαιναν περίπου στους 57. (θερμοκρασία δωματίου 31 C
)
Πρέπει, νομίζω, να εστιάσουμε το πρόβλημα στην διαχείρηση του ανεμιστήρα. Μαζί με την συνότητα των πυρήνων πέφτουν και οι στροφές του, οι οποίες δεν αυξάνονται στα στιγμιαία ξεσπάσματα. Δημιουργείται από ότι φαίνεται θερμικό φορτίο* το οποίο δεν είναι δυνατό να απομακρύνει αν δεν τις αυξήσει για λίγο. Υπάρχει άραγε τρόπος να ορίσουμε ένα χαμηλότερο κατώφλι αύξησης των στροφών του?
*(πσσσσσσ τι είπα!!! πάει, κάηκα...
)
Πρέπει, νομίζω, να εστιάσουμε το πρόβλημα στην διαχείρηση του ανεμιστήρα. Μαζί με την συνότητα των πυρήνων πέφτουν και οι στροφές του, οι οποίες δεν αυξάνονται στα στιγμιαία ξεσπάσματα. Δημιουργείται από ότι φαίνεται θερμικό φορτίο* το οποίο δεν είναι δυνατό να απομακρύνει αν δεν τις αυξήσει για λίγο. Υπάρχει άραγε τρόπος να ορίσουμε ένα χαμηλότερο κατώφλι αύξησης των στροφών του?
*(πσσσσσσ τι είπα!!! πάει, κάηκα...