Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2009, 13:49
από flyefta
να εξομολογηθώ κι εγώ το πρόβλημά μου...
πήρα πριν 2-3 μέρες αυτό το μηχάνημα γιατί πλέον μετακινουμε συχνά και το notebook έχει αρχίσει να δείχνει μεγάλο... κ@$%^λα τεχνολογία... πέταξα από επάνω τα XP και έβαλα το ubuntu netbook remix (9,04 Gnome).. όλα καλά κι ανθηρά με την εγκατάσταση, τα πάντα έδειχναν να δουλεύουν αμέσως και σκεφτόμουν πως το m;ono πρόβλημά μου θα είναι να συνηθίσω το πληκτρολόγιο με τις γαιδουροδακτυλάρες μου να πατάνε 4-4 τα κουμπιά... Αμ δε... μετά τις πρώτες ενημερώσεις που έκανε το σύστημα σταμάτησε να βλεπει την ενσω-ματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο... Τα ηχεία μου δουλεύουν κανονικά... :roll:
Φαντάζομαι ότι είναι κάτι εύκολο εφόσον η κάμερα δούλεψε στην αρχή με το ίδιο λειτουργικό. Επίσης να δηλώσω ότι είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως στο Linux αν και το δουλεύω τουλάχιστον 2-3 χρόνια τώρα(στο laptop έχω opensuse 11.0) λόγω των μειωμένων απαιτήσεων που έχω απο τα μηχανήματα του σατανά που ονομάζονται pc. :D

υ.γ1 έβαλα την netbook remix έκδοση αλλά το μηχάνημα σηκώνει και την "κανονικη"... μήπως θα έπρεπε;

υ.γ2 ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιφέρων που είμαι σίγουρος θα δείξετε..

edit: το πρόβλημα λύθηκε και προέρχεται αποκλειστηκά από τη χαζομάρα που με διακρινει μόλις η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπεράσει τους 25 βαθμούς κελσίου...
Και για να μην την πατήσει κι άλλος να αναφέρω ότι η κάμερα στο συγκεκριμένο netbook μετά την εγκατάσταση των ubuntu ειναι στο off by default και πρέπει να ενεργοποιηθεί με τα Fn+F7...