Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2009, 06:36
g00fy έγραψε:
Να ξέρεις όμως πως τα Windows XP άρχισαν να δείχνουν τα χρόνια τους σε αυτά τα μηχανήματα. Έχω παρατηρήσει προβλήματα σταθερότητας. Απεναντίας το Linux τρέχει άψογα!!!Είναι στο στοιχείο του (πολλοί επεξεργαστές, RAM πάρε να 'χεις κλπ κλπ).
Εγώ πάλι δεν έχω παρατηρήσει κανένα τέτοιο πρόβλημα σταθερότητας κι έχω περίπου το ίδιο υλικό. Να μπορούσα να πω το ίδιο και για ορισμένες εφαρμογές του Ουμπούντου (λέγε με Totem movie player), καλά που θα ήταν.
g00fy έγραψε:Μπορεί να μην τα πάμε καλά με την Microsoft, σου λέω όμως το εξής... Αν είναι να βάλεις τα XP πειρατικά, μην τα βάζεις καθόλου.
Σωστός, συμφωνώ κι επαυξάνω.
g00fy έγραψε:Απο την άλλη, αν τα αγοράσεις, θα πρέπει να αγοράσεις και Antivirus, Πρόγραμμα BackUP, πρόγραμμα εγγραφής, πρόγραμμα για να αφαιρεί τα άλλα προγράμματα, anti Spyware, anti-malware, anti απο δώ, anti απο εκεί, Password manager, Super OS Protection.......... κλπ κλπ κλπ
Antivirus ναι, πρόγραμμα BackUP δεν μου χρειάστηκε ποτέ, πρόγραμμα εγγραφής ναι, uninstaller όχι (έλεος, δηλ. δεν σου κάνει η προσθαφαίρεση του λειτουργικού κι ούτε η προσθαφαίρεση του κατασκευαστή;), Password manager ναι, Super OS Protection ... καλά πλάκα με κάνεις. Πάρε ένα bundle Antivirus + Firewall ή μια Internet Security suite.
g00fy έγραψε:Βάλε Linux μια και καλή... θα ξενοιάσεις (και δε θα ξαφρίσεις και την τσέπη σου)![]()
Σωστός!
foo_fighter έγραψε:θα ηθελα ενα τροφοδοτικο που να ειναι σχετικα οικονομικο....να μην καει και παρα πολυ καταλαβαινετε!!!!
Είπαμε 500W αν κι εμένα μου φαίνονται κάπως λίγα. Πιο κάτω από 500 μην πάρεις πάντως και ρίξε και μια ματιά στο υπόλοιπο υλικό σου (μητρική κυρίως) πόσο προτείνουν οι κατασκευαστές. Πάρε Ζalman ή Coolermaster (εγώ πήρα μια Ζalman 1000W και δεν το μετάνοιωσα).
Για τα (Σ)Βίστα σωστά άκουσες, για αυτό κι ο Μπιλάκος σπρώχνει τα Windows 7 (που απ' ό,τι διαβάζω θα είναι ότι θα έπρεπε να είναι τα (Σ)Βίστα εξαρχής) τόσο γρήγορα -για να ρεφάρει την ζημιά. Αν βάλεις ΧΡ να ξέρεις ότι τα ψωμιά τους είναι λίγα καθώς δεν θα αργήσει ο Μπιλάκος να ανοικοινώσει το τέλος του κύκλου ζωής και υποστήριξής τους. Αλλιώς κάνε λίγο υπομονή να βγούνε τα Windows 7, αλλά να ξέρεις ότι όσο καλά και νά'ναι αυτά πάλι παράθυρα του Μπιλάκου θα' ναι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάντως εγώ είχα κάποια εποχή τριπλό σύστημα εκκίνησης με Ουμπούντου, ΧΡ και (Σ)Βίστα και τα (Σ)Βίστα όντως τα έσβησα -ήταν απλά εκνευριστικά αργά στο παλιό μου μηχάνημα.