Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2009, 13:24
MadPir7 έγραψε:2) Για κάρτα γραφικών, λέω να προτιμήσω την ATI (επειδή έχει προσφέρει στον χώρο), αλλά οι σημερινές ATI δουλεύουν καλά στο linux; (κατά προτίμηση, στο ubuntu φυσικά).
Αν θα εχει καρτα της γενιας R600/R700 που ειναι το πιθανοτερο, αυτην την στιγμη θα χρειαστεις τους κλειστους drivers για να εχεις 3D επιταχυνση, αλλα γενικα οι κλειστοι drivers της ATI εχουν σε καποιες περιπτώσεις προβληματα.
Τα καλα νεα ειναι ότι οι ανοιχτοί drivers εχουν ήδη πειραματικα επιταχυνση 3D και για αυτες τις καρτες αλλα δυστυχως αυτη η εκδοχή τους δεν θα συμπεριλαμβανεται στο Ubuntu 9.10 θα συμπεριλαμβανονται όμως στο Fedora 12 και επίσης μπορεις σε τους εγκαταστησεις χειροκινητα sto 9.10 ή να περιμενεις το 10.04. Γενικα νομιζω ειναι μια καλή στιγμή να παρει καποιος ATI καθοτι η πολυαναμενόμενη υποστηριξη 3D απο τους ανοιχτους drivers ειναι σε πολύ καλο σταδιο. Το μειονεκτημα είναι ότι ισως ταλαιπωρηθεις λιγο τους πρωτους μηνες.