Δημοσιεύτηκε: 14 Νοέμ 2009, 13:39
από vladx
Το UNR στην αρχη ηταν πιο αργο κι απ'τον επιταφειο... Με τις εφαρμογες που εβγαλα κατα την εκκινηση του συστηματος και οτι αλλες προσαρμογες μπορουσα να κανω, εφτασε να ειναι απλα αργο.
Τωρα το Moblin ηταν παρα πολυ γρηγορο και εκανε boot σε απιστευτο χρονο. Μιλαμε οτι απο τη στιγμη που θα κανει τους ελεγχους το bios ηθελε αλλα 5-7 δευτερα για να μπει κανονικα στην επιφανεια εργασιας.
Ομως το λειτουργικο δεν ηταν αυτο ακριβως που εψαχνα. Τωρα εψαξα στο wikipedia και σε συγκριτικο των λινουξ διανομων για netbook βρηκα τις εξης τρεις:

-to easypeasy που μου ειπες, το οποιο μοιαζει με το UNR και αν μπορουσες θα ηθελα να μου εξηγησεις τη διαφορα μεταξυ τους
-το linux4one το οποιο ειναι οπως λεει ρυθμισμενο ειδικα για τους Aspire One και ερχεται με Gnome η LXDE
-το Κuki το οποιο οπως λεει ειναι και αυτο ρυθμισμενο ειδικα για τους Aspire One και ερχεται με XFCE.

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τις διαφορες τους και αν μπορει να μου προτεινει καποια απο αυτες? Αποφασισα παντως, πως οτι διανομη και να βαλω παντως θελω να ειναι βασισμενη σε Debian οπως τα Ubuntοειδη....