Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2010, 13:40
από logari81
Nisok μπορεις να βαλεις καποιο screenshot για αυτους που δεν το ειδαν;

Επισης εχω καποιες παρατηρησεις:

1. Τα περιεχομενα του μενου θα πρεπει να ειναι μεταφρασμενα στα ελληνικα όπως και το υπολοιπο φορουμ.
2. Η μητρικη σελιδα θα επρεπε να ειναι το http://www.ubuntu-gr.org κι οχι το http://www.ubuntu.com
3. Το να υπαρχει λινκ στο ubuntuforums δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι χρησιμο.
4. Το λινκ στο Launchpad το βρισκω μια πολυ καλη ιδεα.
5. Τα λινκς σε υπηρεσιες κοινωνικης δυκτιωσης τα βρισκω περιττα. Εκτος αυτου μου φαινονται αντιαισθητικα (τουλαχιστον στην θεση που μπηκαν δοκιμαστικα).
6. Η θεση του μενου πανω δεξια του δινει περισσοτερη εμφαση απο οση του αντιστοιχεί.

Σχετικα με το 5, το βασικο ερωτημα ειναι τι θελουμε να ειναι το φορουμ; Υπαρχουν 2 διαφορετικες κατευθυνσεις:

Α. Εργαλειο υποστηριξης χρηστων επικεντρωμενο σε τεχνικα θεματα.

Β. Χωρος κοινωνικης δικτυωσης χρηστων Ubuntu (σε στυλ διαδικτυακο καφενείο) με εμφαση στην θεματολογια του "Περι Ανεμων" για παραδειγμα.

Δεδομενου οτι το Β ειναι κατι που υποστηριζεται ηδη απο τα αντιστοιχα group στο facebook, twitter, κτλ. το θεωρω περιττο να παρει στροφη και το φορουμ σε αυτην την κατευθυνση. Το φορουμ ΔΕΝ ειναι η ελληνικη κοινοτητα Ubuntu, ειναι ενα εργαλειο της ελληνικης κοινοτητας Ubuntu. Ας μην ξεχναμε την βασικη αρχη του Unix οτι καθε εργαλειο κανει μια συγκεκριμενη δουλεια και την κανει σωστα. Επιπλεον αυτο που ειναι σημαντικο για το φορουμ ειναι εμπειροι χρηστες με βαθυτερες τεχνικες γνωσεις που θα μπορεσουν να λύσουν τα προβληματα των χρηστων, αλλα και να βοηθησουν συγχρονως στην επιλυση τους στην διανομη αλλα και upstream. Η αληθεια ειναι οτι παλιοι χρηστες linux απωθουνται απο ενα φορουμ το οποιο εχει πολυ "θόρυβο" με εκτος ουσιας συζητησεις.

Στο επιχειρημα ότι η δημιουργια ενος κλιματος ομαδας βοηθαει στην διαδοση του Ubuntu, κι οτι η δημιουργια ενός τετοιου κλιματος θα επρεπε να προωθηθει και μεσω του φορουμ εχω να πω ότι όσο και να προσπαθησουμε να νοιωσει ενας χρηστης ως μερος μιας ομαδας, δεν μεινει στο Ubuntu αν δεν του δουλευει το ασυρματο ή η WebCam π.χ. Για να μεινει στο Ubuntu και στο GNU/Linux γενικοτερα θα πρεπει πρωτα να του λυσουμε τα τεχνικα προβλήματα.

Ενα ακομα σημειο που θελω να τονισω ειναι η διαρθρωση της ελληνικης κοινοτητας βασει του παρακατω σχεδιαγραμματος:

www.ubuntu-gr.org:
      wiki
      forum
      mailing list
      group facebook
      group youtube
      group twitter
      ...

Αυτην την στιγμη ειναι πολυ υποτονισμενη η κεντρικη σελιδα www.ubuntu-gr.org και πολυ υπερτονισμενο το φορουμ, πιστευω ότι η ορθοτερη στρατηγικη ειναι να προσθεσουμε απλως ενα λινκ σε εμφανες σημείο του φορουμ προς την κεντρικη σελιδα όπου ετσι κι αλλιως διαφημιζονται οι ομαδες του Ubuntu στα δικτυα κοινωνικης δικτυωσης κτλ.