Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2010, 15:22
Χριστός ανέστη και επι Γής ειρήνη
Το θέμα παιδιά ξεκίνησε από την στιγμή που φτιάχτηκε το forum. Όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν πιστεύαμε ότι θα αποκτούσε τέτοια δυναμική.
Η ιστορία είναι ότι μετά την δυναμική ανάπτυξη του forum η λίστα σχεδόν εξαφανίστηκε, το wiki υπο-υπό λειτουργεί και η κεντρική σελίδα είναι ένας χώρος ανακοινώσεων.
Τα πράγματα όταν εξελίσσονται από μόνα τους με τους ρυθμούς που εξελίχτηκε το forum, γίνονται και παραλήψεις όπως επίσης και λαθάκια, τα οποία δεν είναι και τόσο σημαντικά ή δεν γίνονται αμέσως αντιληπτά διότι ο ενθουσιασμός και η δυναμική της ανάπτυξης τα επισκιάζει όλα αυτά, και σωστά κατά την γνώμη μου.
Προσωπικά είχα την ίδια άποψη με τον logari81 για πολύ καιρό και μάλιστα είχα συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις στο παρελθόν σχετικά με το αν θα πρέπει να ακολουθήσουμε το Γερμανικό μοντέλο δομής ή αν θα πρέπει να μεταφέρουμε όλους τους οδηγούς στο wiki ή αν θα πρέπει να αναδείξουμε την κεντρική σελίδα και κάτω από εκεί θα υπάρχουν όλα τα άλλα. Όπως επίσης είχε πέσει το σενάριο να μπούν σύνδεσμοι σε εμφανή σημεία του forum τα οποία να οδηγούν σε wiki, ubuntistas, site, αρχείο λίστας κτλ...
Ποτέ δεν καταλήγαμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις διότι πάντα διαφωνούσαμε, και τελικά ότι γινόταν γινόταν από προσωπικές πρωτοβουλίες ατόμων.
Εγώ παιδιά πια έχω αλλάξει άποψη, και θεωρώ πως ότι γίνετε καλό είναι. Και η πρωτοβουλία nisok ήταν καλή (εμένα μου φάνηκε χρήσιμη) και η δομή όπως την προτείνει ο logari81 είναι καλή και με αυτό
συμφωνώ χωρίς αμφιβολία.έγραψε:Για να ρίξουμε βάρος στην ιστοσελίδα το πιο απλό ειναι να σβήσουμε το forum των ανακοινώσεων και να ανεβαίνουν όλες στην σελίδα.
Ό,τι είναι για τον ubuntista στο blog του και μόνο.
Και κάπως έτσι να κινηθούμε ... αλλιώς όλα εδώ θα γυρνάνε..
Το θέμα όμως τελικά πιο είναι?
Νομίζω πως το θέμα είναι να υπάρχει ελεύθερα προσβάσιμη η γνώση σε όλο τον κόσμο.
Οπότε όλοι εσείς παιδιά που καταναλώνετε χρόνο και κόπο για να συνεισφέρετε στον παραπάνω στόχο επειδή το γουστάρετε και όχι επειδή κερδίζετε κάτι μην πολύ ψειρίζετε τα πράγματα.
Άλλωστε και τα χρώματα θα αλλάξουν ριζικά της διανομής και πολλά άλλα αλλάζουν στην πορεία... δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ο στόχος μας να φτιάξουμε κάτι τέλειο. Διότι δεν μπορούμε να το κάνουμε άλλωστε.
Με όμορφο τρόπο από το μεράκι μας και το κέφι μας πάνω από όλα ας δεχτούμε και μερικές εικαστικές παραφωνίες προς χάριν της διάδοσης του πνεύματος του ΕΛ/ΛΑΚ
Είμαι σίγουρος ότι τελικά αυτήν τη φορά θα καταλήξουμε σε μιά μέση λύση ώστε να είναι η κοινότητα το ίδιο χρήσιμη όπως είναι τα τελευταία χρόνια.
και πάλι Χριστός ανέστη.