Δημοσιεύτηκε: 07 Σεπ 2010, 19:11
από preskos7
Καλησπερα ,

Διαβασα με αρκετο ενδιαφερον τις αποψεις ολων σας και για λιγο αγχώθηκα αλλα μετα απο ηρεμη σκεψη και προβληματισμο κατεληξα στο εξης.
Μιας και η επαφη μου με το Linux δεν ξεπερναει τους 8 μηνες οποτε και οι γνωσεις δεν ειναι και τοσο καλες οσο καποιον φιλων απο εδω ;) , η ουσια ειναι οτι εχουμε πολλες επιλογες εαν συμβει κατι τετοιο. Καταρχας οσοι στο παρελθον δοκιμασαν να πουλησουν κατι που στην αρχη ηταν δωρεαν εφαγαν σφαλιαρα μιας και ο κοσμος στραφηκε στα γνωστα crack , patch κτλ. Ειναι δικαιωμα του καθενος εαν θελει να αγορασει ενα προγραμμα μιας και μιλαμε για τα δικα του χρηματα , ομως εαν ειναι να μπεις σε μια τετοια διαδικασια καλυτερα βαλε παραθυρα να τελειωνει η υποθεση. Το LInux γενικοτερα μας δινει πληθωρα προγραμματων - εφαρμογων εναλλακτικων λυσεων απεναντι σε εφαρμογες που εχουν αφησει και πιθανος αφηνουν το δικο τους στιγμα στην καθημερινη χρηση.

Προσωπικα ολο αυτο το διαστημα που ασχολουμαι με το Linux οτι χρειαστηκα και χρειαζομαι το κατεβαζω δωρεαν απο το κεντρο λογισμικου και μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος για αυτα που θελω να κανω και εκανα στο παρελθον οταν ειχα παραθυρα και θα συνεχισω να το κανω. Aν η canonical αποφασισει να μπει σε μια τετοια περιπετεια ειναι δικαιωμα της αλλα σιγουρα εαν μου μειωσει τις επιλογες μου θα στραφω σε καποια αλλη διανομη , οπως φανταζομαι θα κανει και ο περισσοτερος κοσμος. Θεωρητικα λοιπον χαμενη θα βγει η canonical και ισως το ξανασκεφτει το θεματακι που σιγουρα εχει ενοχλησει αρκετους απο εμας.

Οι αποψεις μου ειναι απλες και λιτες σε σχεση με των περισσοτερων φιλων απο εδω αλλα ετσι το σκεφτομαι και ετσι θελω να το εκφρασω :) Yπομονη λοιπον μεχρι να δουμε τις επισημες κινησεις της canonical .......

Φιλικα
Κωστας