Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2010, 20:40
από kzlazy
MakisM1 έγραψε:Νομιζω οτι καταλαβαινετε τα πραγματα αναποδα... Κατα τη γνωμη μου η Canonical δεν θα παει βα βγαλει λεφτα χρεωνοντας τον τελικο χρηστη. Ουτε η Google σε χρεωνει για το search. Τα λεφτα βγαινουν απο το αλισιβερισι που θελουν να κανουν οι αλλοι με τους χρηστες που τους φερνει η Canonical. Οπως αλλωστε κανει και η Google.

Αν το παραπάνω απευθύνεται στον προβληματισμό μου, να πω ότι :
Αυτό που λες ισχύει αλλά δεν σημαίνει ότι κατάλαβα ανάποδα τα πράγματα, απλά δεν το είδα από την οπτική των χρημάτων της canonical. Με ενδιαφέρει ο νέος προσδιορισμός των στόχων, όταν επηρεάζει τη φιλοσοφία της και τα μέσα με τα οποία χρησιμοποιεί.
Αν μπορεί να βγάζει χρήματα από ελεύθερο λογισμικό ας γίνει ζάμπλουτη, θα της βγάλω το καπέλο. Αν από το ελεύθερο λογισμικό βγάζει χ χρήματα, αλλά από το ελεύθερο και κλειστό βγάζει περισσότερα (όχι με χρέωση του χρήστη υπό την έννοια της πώλησης του ubuntu), και για να κυνηγήσει τα περισσότερα, αλλάξει φιλοσοφία, και κατ'αποτέλεσμα το τελικό προϊόν της, εγώ τουλάχιστον θα μείνω με τη γλυκιά ανάμνηση του hardy, του intrepid κλπ.

Εγώ μπορεί να μην την ενδιαφέρω βέβαια ή να με «ρεφάρει» με άλλους που θα κερδίσει από τη στροφή της. Γι'αυτό και το αρχικό μου σχόλιο έλεγε : βλέπω τα σημάδια της αλλαγής, περιμένω να κάνω σούμα για το αποτέλεσμα.