Δημοσιεύτηκε: 10 Οκτ 2010, 22:20
από Alexandros
linuxman έγραψε:
spyroskaftanis έγραψε:Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώνω για εφαρμογές.
Αλλά δεν θα μου αρέσει καθόλου μα καθόλου να δω κλειστές εμπορικές εφαρμογές στο software center. Έλεος!! Δεν θέλω να γίνουμε μια διανομή που θα έχει στα αποθετήριά της για αγορά το ms office και το photoshop.
Θα αγόραζα μια εφαρμογή ΆΝΕΤΑ αν ήταν ανοιχτού κώδικα (ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι απαραίτητα δωρεάν) και θα βοηθούσα οικονομικά και τον προγραμματιστή. Όχι όμως να γεμίσουμε το ubuntu μας με κλειστό κώδικα. Έχουμε ήδη αρκετό!

Δηλαδή εάν η Adobe βγάλει ( για την ώρα δεν είναι εφικτό αυτό ) άλλα λέμε βγάλει το photoshop για GNU/Linux και για κάποιον είναι επαγγελματικό εργαλείο και βγάζει το ψωμί του με αυτό αυτό είναι κακό ? Όσο για ΜΣ ξέχνα το δεν θα γίνει πότε .
Άλλα επαγγελματικά εργαλεία που κάνουν δουλεία για κάποιον γιατί να μην μπορεί να τα έχει έτσι , όταν θα έχει 99% συστήματος ΕΛ/ΛΑΚ και να πάρει και ένα πρόγραμμα για να κάνει την δουλεία του για να ζήση οικογένεια του αυτό είναι κακό ?
Όσο για μουσική , έχει πάνω από 500 ποστ ίσος και παραπάνω δεν παίζει τάδε μορφή , δεν παίζει το ένα το άλλο , πάρε ένα που το υποστηρίζει και καθάρισες , τόσο κακό είναι .
Δεν διαφωνώ ότι Διανομή είναι ΕΛ/ΛΑΚ και θα είναι πάντα με όποιο τρόπο και να κρατηθεί άλλα να έχεις πρόσβαση σε κάποια πράγματα που για κάποιους είναι είτε εργαλεία δουλείας είτε γιατί στην χώρα τους έχει φασιστικούς νόμους περί πατέντες , δεν νομίζω ότι είναι κακό .
Ναι καλό θα ήτανε να μην είναι έτσι άλλα εδώ εμείς φταίμε , μην κατεβάζεται mp3 άλλα μόνο .ogg , είτε κάντε μετατροπή από το <a style="color: rgb(0, 102, 32); background-color: rgb(255, 249, 171);" class="linkification-ext" href="http://www.jamendo.com/en/" title="Linkification: http://www.jamendo.com/en/">http://www.jamendo.com/en/</a> σε .ogg μην βλέπετε το HD , mkv divx άλλα κάντε το σε .ogv και άλλα ανοικτά φορμάτ , και όταν σας ζητάνε να παραδώσεις σε κλειστό φορμάτ π.χ. εργασία να διαμαρτυρηθείς και να πεις όχι θα την δώσω σε odt , ods , odp και άλλα ελύθερα φορμάτ !!!
Πόσοι το κάνουν η είναι πρόθυμη να το κάνουν η θα το κάνουν όταν έρθει ώρα ? Απάντηση μετρημένη στα δάχτυλα θα είναι .

Off topic:
Εγώ που έχω άπειρα κείμενα τα μετέτρεψα όλα από .doc που τα είχα σε .odt και είπα τέρμα είτε θα το πάρει έτσι είτε τω σε pdf αλλιώς δεν θα τα κρατήσω σε .doc , .xls , ppt , docx κτλ. άλλα πόσοι είναι έτοιμοι να το κάνουν ?
Και όλα τα παραπάνω έχει σχέση με το θέμα γιατί είναι μία αλυσίδα που λέμε πρέπει να είμαστε συμβατοί και με άλλα .

+1

Κοινή λογική (η οποία, δυστυχώς, είναι εξίσου σπάνια με την μεγαλοφυΐα) .

Οι επί πληρωμή εφαρμογές δεν αποκλείουν τις υπόλοιπες. Αν μπορούσα να έχω το WoW για παράδειγμα ή το Autocad στο λειτουργικό μου θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Και γιατί όχι και προϊόντα της MS αν υποθέταμε ότι υπάρχει κάτι που με το οποίο μπορώ να κάνω την δουλειά μου και δεν το βρίσκω πουθενά αλλού (βέβαια ούτε εγώ βλέπω πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο).

Το θέμα είναι να προτιμούμε τον ανοιχτό κώδικα επειδή είναι καλύτερος. Όχι επειδή δεν έχουμε εναλλακτικές ή απλώς για λόγους ιδεολογίας ;)