Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτ 2010, 11:32
από Alexandros
logari81 έγραψε:Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εμένα προτεραιότητα μου είναι να κάνω την δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Της Canonical να βγάλει χρήματα. Κάποιων από εδώ (κι από εκεί και από παραπέρα) να προωθήσουν "ένα ανοιχτό μοντέλο ανάπτυξης (που θα ) είναι αποδοτικότερο, δικαιότερο και (θα) δημιουργεί λιγότερες μονοπωλιακές στρεβλώσεις και αποκλεισμούς"

Not my cup of tea. Sorry...

Όπως ήδη ανέφερα, στόχος δικός μου είναι να κάνω τη δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Αν ταυτόχρονα πετύχουμε και 5 άλλα πράγματα, μπράβο μας. Αλλά δεν θα βάλω την (όποια) ιδεολογία πριν τα αυτονόητα. Όταν αρχίζει η ιδεολογία να προηγείται αρχίζουν και τα παρατράγουδα. Οι διαφωνίες περί στόχων, καθαρότητας, αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κλπ. κλπ. κλπ. Γι' αυτό η Αριστερά έχει για κάθε 10 ανθρώπους 11 παρατάξεις και φράξιες.

Προφανώς και δεν θα υπαγορεύσω σε κανέναν τι να κάνει και η απόψεις μου δεν αφορούν κανέναν άλλο. Αλλά επειδή για μένα το Ubuntu είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και την εργασία μου και επειδή οι επι πληρωμή εφαρμογές θα το κάνουν καλύτερο εργαλείο, τις υποστηρίζω ασυζητητί.

Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.