Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2010, 01:00
Reinach έγραψε:Πιστεύω ότι κάποιος που:
1. χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως "εργαλείο" και τον ενδιαφέρει κυρίως να "βγαίνει η δουλειά"
2. δεν τον απασχολεί το ζήτημα του "ανοικτού κώδικα" καθ όσον αυτό δεν έχει άμεσο ώφελος για τον χρήστη
3. βλέπει το ζήτημα του κόστους ως δευτεροτρίτο και είναι προθυμος να πληρώσει ώστε να έχει το προϊόν που τον εξυπηρετεί,
κάνει πολύ καλά που χρησιμοποιεί Windows, και θα κάνει ακόμη καλύτερα αν συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί:
Άπειρα προγράμματα, επαγγελματικά προγράμματα, εξειδικευμένα προγράμματα, που λειτουργούν πάντα και καλύπτουν και όλα τα γούστα.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος για κάποιον που πρεσβεύει τα παραπάνω 3 να στραφεί σε λύσεις ελλειπείς, με προβλήματα σταθερότητας, με ελλείψεις στο προσφερόμενο περιεχόμενο κλπ. όλα δηλαδή τα προβληματα που στον ένα ή τον άλλο βαθμο κουβαλάει το λίνουξ με τις άπειρες διανομές του. Όποια δουλειά θέλει να κάνει, με τα Windows θα την κάνει πολύ καλύτερα απ ότι με το λίνουξ. Ψέμματα; Ποιος ο λόγος να στραφεί σε λίνουξ; Για να λέει το σαββατοκύριακο στην καφετέρια μεταξύ φραπεδιάς και μπαρούφας ότι "εγώ έχω λίνουξ";
θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω κάθετα και οριζόντια! και θα στο τεκμηριώσω.
για τα 3 που αναφέρες.
1. Το ζήτημα του ανοιχτού κώδικα φυσικά και έχει άμεσο αντίκτυπο και ώφελος προς το χρήστη, αφού με τον ανοιχτό κώδικα εξελίσσονται και ταχύτερα και καλύτερα οι εφαρμογές!!
2. αυτό που λέμε σχεδόν όλοι έδω είναι οτι δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώσουμε για κάποιες εφαρμογές αρκεί να γίνεται υπό κάποιους όρους η προώθησή τους απο τη διανομή αυτή. η νοοτροπία των windows είναι που παρασέρνει στα warezadika και κάνει τους developers να πεινάνε
Συνεχίζουμε.
γιατί κάνει καλά που πρέπει να πληρώσει για να έχει ένα λειτουργικό για το σπίτι ή για την εταιρεία του ή γιατί να το πληρώσει με νταβατζιλίκι παίρνοντας ας πούμε ενα καινούριο laptop? Άπειρες και άψογες και χωρίς προβλήματα και εξειδικευμένες δεν είναι οι εφαρμογές κλειστού κώδικα που πλασάρονται με τα windows και ας μιλήσουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές στις εταιρείες τους. όπως είπα και σε προηγούμενο post μου πχ φοροτεχνικές εφαρμογές. ποιά είναι η αναβάθμιση που προσφέρουν? ΚΑΜΙΑ ! απλά το support και την ενημέρωση απο το server με το που αλλάζει κάτι στους νόμους. αν ήταν ανοικτού κώδικα θα αναβαθμίζονταν πολύ γρηγορότερα!! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω όπως ας πούμε μια εφαρμογή που ήθελε ενας φίλος απο το φόρουμ για την επιχείριση του, την οποία πλήρωσε για windows και μετά βρήκε μια καλύτερη για linux!!!!
Ποιός σου είπε οτι το λινουξ είναι μια ελλειπής διανομή με προβλήματα σταθερότητας? δεν είδα ποτέ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ στο λινουξάκι μου σε αντίθεση με τα winBLOWS!! και αν δε σε καλύπτει το ubuntu σε σταθερότητα σέτταρε το debian και άστο αιώνια χωρίς να κουνιέται φύλλο απο σταθερότητα!!
και ΟΧΙ ΔΕΝ θα κάνει καλύτερη δουλειά με τα windows απο ότι με το λίνουξ, τουλάχιστον όχι για όποια δουλειά και να κάνει όπως λες!!!
Τέλος ΝΑΙ μ αρέσει να είμαι ο εξωγήινος στην καφετέρια και όλοι να με ακούνε με ανοιχτό το στόμα όταν συζητάμε και λέει ο ένας πλήρωσα το DNAstar για μια δουλειά στο πανεπιστήμιο και το πέρασα σε 10 pc ενώ έχει άδεια μόνο για 1 ! και εγώ του λέω οτι έχω το staden package - που ξέρει ότι είναι πιο δυνατό - και το πήρα ΔΩΡΕΑΝ !!