Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2010, 08:56
από pkst
Reinach έγραψε:Πιστεύω ότι κάποιος που:

1. χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως "εργαλείο" και τον ενδιαφέρει κυρίως να "βγαίνει η δουλειά"
2. δεν τον απασχολεί το ζήτημα του "ανοικτού κώδικα" καθ όσον αυτό δεν έχει άμεσο ώφελος για τον χρήστη
3. βλέπει το ζήτημα του κόστους ως δευτεροτρίτο και είναι προθυμος να πληρώσει ώστε να έχει το προϊόν που τον εξυπηρετεί,

κάνει πολύ καλά που χρησιμοποιεί Windows, και θα κάνει ακόμη καλύτερα αν συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί:
Άπειρα προγράμματα, επαγγελματικά προγράμματα, εξειδικευμένα προγράμματα, που λειτουργούν πάντα και καλύπτουν και όλα τα γούστα.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος για κάποιον που πρεσβεύει τα παραπάνω 3 να στραφεί σε λύσεις ελλειπείς, με προβλήματα σταθερότητας, με ελλείψεις στο προσφερόμενο περιεχόμενο κλπ. όλα δηλαδή τα προβληματα που στον ένα ή τον άλλο βαθμο κουβαλάει το λίνουξ με τις άπειρες διανομές του. Όποια δουλειά θέλει να κάνει, με τα Windows θα την κάνει πολύ καλύτερα απ ότι με το λίνουξ. Ψέμματα; Ποιος ο λόγος να στραφεί σε λίνουξ; Για να λέει το σαββατοκύριακο στην καφετέρια μεταξύ φραπεδιάς και μπαρούφας ότι "εγώ έχω λίνουξ";


1) Εχμμμ τα προβλήματα σταθερότητας μαλλον για αστείο το ανέφερες? Μάλλον δεν το έπιασα,,, Δεν υπάρχει mission critical συστημα στον κόσμο που να χρησιμοποιεί windows, Φαντάσου τον εφιάλτη για την ανθρωπότητα αν π.χ χρησμοποιούσε windows to CERN, ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
2-3) ΟΚ είναι προσωπική επιλογή
4) Τα αποθετήρια debian εχουν σχεδόν τις 3πλάσιες εφρμογες από ότι κυκλοφορεί για windows (δεν τίθεται θέμα ποικιλίας - πλην τψν παιχνιδίων) .Επιπρόθετα οι εμπορικές εφαρμογές ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ (αντίθετα είτε είσαι υποχρεωμένος να μεταβείς σε νέα έκδοση για να μπορείς να χρησιμοποιείς τα αρχεία που έφτιαξες με την προηγούμενη , ή είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις άλλη εφαρμογή για να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα αρχεία σου επειδή ή προηγούμενη εταιρία έκλεισε- απορροφ'ηθηκε- εξαγοραστηκε)