Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2010, 03:02
s.dalas έγραψε:ακόμα δεν είμαστε στην ευχάριστη θέση να λέμε τρέχουμε τα πάντα σε native μορφές
Εννοείτε ότι δεν είμαστε. Αλλά γιατί όταν η Canonical έβαλε μια κατηγορία "για αγορά" στο software centre πέσαν όλοι να την φάνε; Ακούω από κάποιους "θέλουμε ένα ξεχωριστό τρόπο εγκατάστασης για τις επί πληρωμή εμπορικές εφαρμογές". Μα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστά τις έχει, πιο ξεχωριστά δεν γίνεται.
Μερικοί λένε ότι ανοίγει η πόρτα στις εμπορικές εφαρμογές. Ε και; Που είναι το κακό; Από πότε μια σαφώς ανώτερη open sourse εφαρμογή φοβάται τον ανταγωνισμό από μια υποδεέστερη εμπορική;
Άλλοι πάλι λένε ότι έτσι θα γεμίσει το GNU/Linux με crack και key-gen. Ευτυχώς αυτές είναι νοοτροπίες απ'τα πατζούρια στο GNU/Linux σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον δεν υπάρχουν. (Αλλά έτσι κι αλλιώς και τώρα κάποιοι λίγοι που προσπαθούν να τρέξουν μέσω wine μια πατζουροεφαρμογή-παιχνίδι, όλοι αγορασμένη την έχουν;)
Όσο για το θέμα των .exe και των .deb τι εννοώ; Μου έρχονται πολλοί και αφού τους πείθω να περάσουν στον κόσμο του GNU/Linux μου λένε, έχω αγορασμένη την τάδε πανάκριβη (λογιστική κυρίως) εφαρμογή, τι την κάνουμε; (Εδώ κάτι θέλω να τους πω αλλά κρατιέμαι!) Θα καταφέρουμε να την τρέξουμε στο GNU/Linux;
Οπότε κάποια λύση για όλους αυτούς (που είναι και πάρα πολλές χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και απ'τι βλέπω δεν τους σκέφτεται σχεδόν κανένας) είναι να αναλάβει η κοινότητα (σε συνεργασία πάντα με την αντίστοιχη εταιρία) έναντι μιας μικρής αμοιβής την μετατροπή της win εφαρμογής σε GNU/Linux με καινούργιο serial απενεργοποιώντας ταυτόχρονα το παλιό για τα πατζούρια
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί το wine, vbox κτλ δεν τις θεωρώ σοβαρές λύσεις.