Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2010, 07:58
από s.dalas
geosanto έγραψε:Εννοείτε ότι δεν είμαστε. Αλλά γιατί όταν η Canonical έβαλε μια κατηγορία "για αγορά" στο software centre πέσαν όλοι να την φάνε; Ακούω από κάποιους "θέλουμε ένα ξεχωριστό τρόπο εγκατάστασης για τις επί πληρωμή εμπορικές εφαρμογές". Μα έτσι κι αλλιώς ξεχωριστά τις έχει, πιο ξεχωριστά δεν γίνεται.

Θα μπορούσε (και εγώ αυτής της άποψης είμαι) να βγάλει μια νέα διανομή και να περάσει εκεί τη δυνατότητα αγοράς εφαρμογών. πχ όπως είπαν και άλλοι Ubuntu-Pro.
geosanto έγραψε:Μερικοί λένε ότι ανοίγει η πόρτα στις εμπορικές εφαρμογές. Ε και; Που είναι το κακό; Από πότε μια σαφώς ανώτερη open sourse εφαρμογή φοβάται τον ανταγωνισμό από μια υποδεέστερη εμπορική;

Εννοούνε για εμπορικές κλειστές εφαρμογές στο λινουξ, που ναι μεν είναι μια λύση για κάποιες εφαρμογές αλλά χαλαέι τη φιλοσοφία του ανοιχτού...
geosanto έγραψε:Άλλοι πάλι λένε ότι έτσι θα γεμίσει το GNU/Linux με crack και key-gen. Ευτυχώς αυτές είναι νοοτροπίες απ'τα πατζούρια στο GNU/Linux σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον δεν υπάρχουν. (Αλλά έτσι κι αλλιώς και τώρα κάποιοι λίγοι που προσπαθούν να τρέξουν μέσω wine μια πατζουροεφαρμογή-παιχνίδι, όλοι αγορασμένη την έχουν;)

Συνδέεται άμεσα με το προηγουμένο. Αν γεμίσει κλειστές εφαρμογές θα γεμίσει και warezades, πράγμα που μέχρι τώρα δε γίνεται γιατί η πλειοψηφία των εφαρμογών είναι δωρεάν. όσο για τα παιχνίδια πιστεύω οτι τα 10€ πλέον δε σώζουν κάποιον.
geosanto έγραψε:Όσο για το θέμα των .exe και των .deb τι εννοώ; Μου έρχονται πολλοί και αφού τους πείθω να περάσουν στον κόσμο του GNU/Linux μου λένε, έχω αγορασμένη την τάδε πανάκριβη (λογιστική κυρίως) εφαρμογή, τι την κάνουμε; (Εδώ κάτι θέλω να τους πω αλλά κρατιέμαι!) Θα καταφέρουμε να την τρέξουμε στο GNU/Linux;

Κατάλαβα εξ αρχής τι εννοούσες.υπάρχει ολόκληρο θέμα στο φόρουμ για λογιστικές φοροτεχνικές εφαρμογές και για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη τους σε ανοιχτό κώδικα. Και λέω προσπάθειες γιατί απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει εταιρεία να έχει ρίξει χρήματα για την ανάπτυξη της εφαρμογής της για λινουξ, στην Ελλάδα.
geosanto έγραψε:Οπότε κάποια λύση για όλους αυτούς (που είναι και πάρα πολλές χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και απ'τι βλέπω δεν τους σκέφτεται σχεδόν κανένας) είναι να αναλάβει η κοινότητα (σε συνεργασία πάντα με την αντίστοιχη εταιρία) έναντι μιας μικρής αμοιβής την μετατροπή της win εφαρμογής σε GNU/Linux με καινούργιο serial απενεργοποιώντας ταυτόχρονα το παλιό για τα πατζούρια

Μα αν η εταιρεία δεν ανοίξει των κώδικα της εφαρμογής πως θα μπορέσουν οι γνώστες (γιατί δεν είμαι ενας απο αυτούς) να την μετατρέψουν? γιατί να μην το κάνει η ίδια η εταιρεία? ή νομίζεις οτι εκεί δεν ξέρουν?