Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2010, 15:34
από geosanto
s.dalas έγραψε:Εννοούνε για εμπορικές κλειστές εφαρμογές στο λινουξ, που ναι μεν είναι μια λύση για κάποιες εφαρμογές αλλά χαλαέι τη φιλοσοφία του ανοιχτού

Δεν διαφωνώ καλή η φιλοσοφία αλλά στην πραγματική ζωή ο άλλος θέλει να δουλέψει. Μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να πετάνε τάπες στα βαρέλια, περιμένοντας να ωριμάσει (τι; το βαρέλι;) αλλά μια επιχείριση πρέπει να λειτουργήσει.

Έχω βαρεθεί το moto του open και free και ο άλλος να μου απαντάει και με το δίκιο του "εσύ καλά τα λες, αλλά εγώ θέλω και πρέπει να δουλέψω"

Αυτή η Canonical πόσες πια εκδόσεις να βγάλει; Ήδη βγάζει το Ubuntu σε τρεις version και παράλληλα βγάζει και συντηρεί άλλες πέντε. (Χωρίς να βάζω μέσα και τις διάφορες αρχιτεκτονικές χ86, χ64 κτλ).

Μου λένε "ας βγάλει άλλη μια". Μα δεν είναι ΜΙΑ. Για να την βγάλει σε όλες τις παραλλαγές (Gnome,KDE,Xfce,x86,x64 κτλ) θα είναι το λιγότερο πέντε-έξι! (Για να μην πούμε για desktop, netbook, και server εκδόσεις!)

Για να ξαναγυρίσουμε στην πραγματική ζωή, αυτή η πολυδιάσπαση του GNU/Linux μόνο κακό δεν κάνει στην μικρομαλακή (ως γνωστόν "divide ut regnes" διαίρει και βασίλευε).

Καταφέραμε μετά από κοντά 20 (ολογράφως είκοσι) χρόνια φιλοσοφίας, να φτάσουμε το ποσοστό του GNU/Linux απ'το 0% (μηδέν) στο 1.34% Μπράβο μας. Έχει περάσει μπροστά μέχρι και το χθεσινό iOS (iPhone) με 1.40%.

Όταν βγήκαν τα netbook αντί να κάτσουμε να δουλέψουμε, αρχίσαμε να φιλοσοφούμε (όπως πάντα) και έτσι την χάσαμε κι αυτήν την αγορά αλλά και την μπάλα. (Δυστυχώς και πόσες άλλες ακόμα;)

Υ.Γ 1 Από ότι ξέρω και το λογισμικό του management του αυτοκίνητου μου, πάνω σε Linux βασίζεται, αλλά και είναι θεόκλειστο και δεν βλέπω κάποιον να διαμαρτύρεται. Γιατί άραγε;

Υ.Γ 2 Την gNewSense πόσοι την δουλεύουν; (Είπα δουλεύουν και όχι μόνο να την στήσουν κάπου, απλά για να την δουν, όπως επίσης και τις άλλες από εδώ. Πόσοι;