Δημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2010, 20:08
από geosanto
Φίλε logari81 μετά από αρκετά χρόνια θάλασσα, ζω και εργάζομαι σε πολύ μεγάλο (από τουριστικής πλευράς) νησί της Ελλάδας όπου και διατηρώ μαγαζί με υπολογιστές πάνω από 10 χρόνια.

Στήνω συνέχεια πάντα με GNU/Linux e-mail server σε ξενοδοχεία, μικρά και μεγάλα internet cafe (πολλά απ'αυτά μέσα στα ξενοδοχεία όπου και τους πείθω να μην χρεώνουν υπηρεσίες internet) κατασκευή και φιλοξενία site εταιριών του νησιού (με πολύ μειωμένες τιμές για χρήστες GNU/Linux) και εκατοντάδες άλλους PC με GNU/Linux σε εταιρίες και μαγαζιά του νησιού από φούρνους μέχρι rent a car.

Μέχρι και στα σχολεία πάω (όπου με ξέρουν οι πάντες) και τους λέω πάρτε ένα PC απ'όπου θέλετε και απλά φέρτε τον να του περάσουμε μαζί μια διανομή GNU/Linux όπου θα σας δείξω και πως δουλεύει. (Μια μέρα μου ήρθαν μαζί με τους γονείς τους καμιά 10αρια παιδιά δηλ. γύρω στα 25-30 άτομα, μόνο GNU/Linux πάρτι που δεν κάναμε, αφού μου φύγαν σε πίτσες, γλυκά, αναψυκτικά, μπύρες και δώρα κοντά 500 ευρώ!)

Πιστεύω ότι μπορώ το κάνω. Ετοιμάζομαι να γίνω χορηγός σε σχολικές ποδοσφαιρικές ομάδες όπου το όνομα του μαγαζιού δεν θα αναφέρεται πουθενά παρά μόνο του GNU/Linux. Σαν τι άλλο να κάνω δηλ; Να διασχίσω το Αιγαίο κολυμπώντας με την σημαία του Tux καρφωμένη στην πλάτη;

Το παράπονο; Μπαίνουν μια μέρα στο μαγαζί δυο φοιτητές, για ν'αγοράσουν ένα wireles usb stick και αφού μου δείχνουν ένα, τους προτείνω κάποιο άλλο, όπου τους λέω και πιο φτηνό είναι και τεσταρισμένο από έμενα για το GNU/Linux είναι.

Η απάντηση τους; Γυρνάνε και οι δυο και όλο κατάπληξη μου λένε. "Μπα! Τι έγινε εδώ; Ξέρουμε και το Linux; Κοίτα ρε που ξύπνησε και η επαρχία!"

Απ'οτι μου είπαν στην πορεία ήταν (είναι;) moderator σε μεγάλο πανεπιστημιακό site. Τα σχόλια δικά σας.

Υ.Γ 1 Ο επιχειρηματίας ούτε σε λίστες αναμονής μπαίνει, ούτε περιμένει να ωριμάσει κάτι, ούτε και τον ενδιαφέρει αν στο welcome το PC θα γράφει win ή GNU/Linux, αυτός θέλει να δουλέψει ΤΩΡΑ. Απλά από την απόφαση του επηρεάζονται από 10δες έως 100δες χρήστες που είναι κάτω απ'αυτόν. (Όλα τα άλλα γι'αυτόν είναι φιλοσοφίες και κόλπα των κομπιουτεράδων δηλ. να είχαμε να λέγαμε.)

Υ.Γ 2 Έχω τυπώσει τον Tux σε T-Shirt. Μου λέτε και στέλνω.

Υ.Γ 3 Μπράβο σου για την δουλειά που κάνεις κυρίως στα ασύρματα δίκτυα.