Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτ 2010, 10:33
από monkgr
Τὸ Σαββατοκύριακο, βοηθοῦντος καὶ τοῦ καιροῦ, ἔκανα γενικότερους πειραματισμούς. Μὲ ἕνα γερὸ backup, ἔκανα διαμόρφωση ὅλου τοῦ δίσκου μου σὲ δύο πρωτεύοντα διαμερίσματα γιὰ root δύο διαφορετικῶν διανομῶν, ἕνα πρωτεῦον swap καὶ ἕνα extended, στὸ ὁποῖο ἔβαλα δύο λογικὰ partitions: ἕνα home (κοινὸ γιὰ τὶς δύο διανομές) καὶ ἕνα /files, στὸ ὁποῖο πέρασα ὅλα τὰ ἀρχεῖα κοινοῦ ἐνδιαφέροντος.
Στὸ ἕνα root πέρασα πρῶτα τὸ Arch (δὲν μοῦ πῆρε πάνω ἀπὸ δυὸ-τρεῖς ὧρες νὰ τὸ φέρω σὲ στοιχειώδη λειτουργικότητα μὲ Gnome καὶ μὲ τὶς ἐφαρμογὲς ποὺ θέλω, περιλαμβανομένου καὶ τοῦ TeXLive).
Στὴ συνέχεια ξαναπέρασα τὸ 10.04, ποὺ μοῦ ἄρεσε περισσότερο ἀπὸ τὸ 10.10. Μὲ τὸ ποὺ τελείωσε ἡ ἐγκατάσταση... ὁ grub τοῦ Ubuntu δὲν βρῆκε ἄλλα λειτουργικά στὸ σύστημα!
Ἔφαγα ὅλο τὸ ὑπόλοιπο τῆς Κυριακῆς προσπαθῶντας νὰ λύσω τὸ πρόβλημα - δὲν λύθηκε!
Κάτι δὲν πάει καλὰ μὲ τὸ σύστημά μου ἢ μήπως ὅλα τὰ σημάδια δείχνουν ὅτι ἡ ὑπόθεση Canonical ἔχει τελειώσει γιὰ μένα;

Off topic:
Πρὸς συντονιστές: Ἴσως αὐτὴ ἡ δημοσίευση νὰ πηγαίνει καλύτερα σὲ ἄλλο topic, ἂν καὶ τὴ θεωρῶ συνέχεια τῆς προηγούμενης. Ἂν εἶναι, ἀλλάξτε της θέση ὅπως ἐσεῖς νομίζετε καλύτερα.