Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2010, 21:20
από pros
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Πως θα μπει το ελεύθερο λογισμικό άμεσα στα σχολεία όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ίσα που ξέρει να χρησιμοποιήσει τα απολύτως βασικά από κλειστό λογισμικό και μεγάλο μέρος ακόμα κι όσων διδάσκουν πληροφορική σνομπάρουν ή αγνοούν το ανοιχτό;

Προσωπική εμπειρία.
Εκπαιδευτικός, πρόωρα συνταξιοδοτηθείσα, για να προλάβει το εφάπαξ ή δεν ξέρω κι' εγώ ποια άλλη παροχή,
μου διηγείται την εμπειρία της από την προσπάθεια του συστήματος να της ανοίξει το ξερό της και να προετοιμάσει
την είσοδο της πληροφορικής στα σχολεία. Προ δεκαετίας παρακολούθησε σχετική μετεκπαίδευση,
επιδοτήθηκε για την αγορά υπολογιστή (που κατέληξε στο σπίτι, να τον χρησιμοποιούν τα παιδιά της)
και σήμερα ακόμη επιμένει ότι θα ήταν αντιπαραγωγική η χρήση υπολογιστή στην τάξη!

Αυτό σημαίνει ή ότι κλείνουμε τα σχολεία και στέλνουμε τους μαθητές στην Γερμανία να μάθουν γράμματα,
ή ότι αρχίζουμε να ζορίζουμε τους γραφικούς στην εκπαίδευση και στο δημόσιο γενικά, να κάνουν την δουλειά τους.
έγραψε:Δεν υπάρχει δε μπορώ, δε θέλω υπάρχει. Αν υπάρξει η θέληση τότε όλα θα γίνουν.