Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2010, 19:42
"Πως θα μπει το ελεύθερο λογισμικό άμεσα στα σχολεία όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ίσα που ξέρει να χρησιμοποιήσει τα απολύτως βασικά από κλειστό λογισμικό και μεγάλο μέρος ακόμα κι όσων διδάσκουν πληροφορική σνομπάρουν ή αγνοούν το ανοιχτό;"
Απορώ για ποιο λόγο αναφέρεται αυτό το θέμα.
Στη Σχολική βιβλιοθήκη του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου χρησιμοποιείται, από το Σεπτέμβρη του 2009, αποκλειστικά Ubuntu στο μικρό δίκτυο υπολογιστών και οι μαθητές μου δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα προσαρμογής.
Ούτε κανείς από τους καθηγητές που χρησιμοποιούν τα τερματικά ποτέ παραπονέθηκε. Απλά ρωτούσαν τι είναι το ΕΛ/ΛΑΚ.
Ήδη μία συνάδελφος εγκατέστησε ΜΟΝΗ της το Ubuntu 10.04 αυτή την εβδομάδα στον υποφορητό της Asus, καταργώντας εντελώς το κλειστό λειτουργικό που ήταν προεγκαταστημένο.
Επίσης, πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν τουλάχιστον στους δικούς τους υπολογιστές το OpenOffice.
Ούτε κι εγώ που διαχειρίζομαι το UBUNTU/LTSP έχω ιδιαίτερες γνώσεις.
Θεωρώ τον εαυτό μου έναν αρχάριο χρήστη.
Όπου μπερδευόμουν απλά κατάφευγα στη βοήθεια από το φόρουμ μας.
Μόνο για την εγκατάσταση του LTSP χρειάστηκα τη βοήθεια φίλων από τη hellug με ιδιαίτερες γνώσεις, γιατί τότε δεν ήξερα να την κάνω μόνος μου.
Η μετάβαση στο ΕΛ/ΛΑΚ δεν είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο συνεχίζει να χρησιμοποιεί κλειστό λογισμικό.
Συνεχίζει π.χ. να μας στέλνει έγγραφα Word!!!
Εμείς οι φίλοι/χρήστες του ΕΛ/ΛΑΚ πρέπει λοιπόν να εξηγούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δυσκολία στη χρήση του, και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη χρήση μόνο ελεύθερου λογισμικού.
Απορώ για ποιο λόγο αναφέρεται αυτό το θέμα.
Στη Σχολική βιβλιοθήκη του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου χρησιμοποιείται, από το Σεπτέμβρη του 2009, αποκλειστικά Ubuntu στο μικρό δίκτυο υπολογιστών και οι μαθητές μου δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα προσαρμογής.
Ούτε κανείς από τους καθηγητές που χρησιμοποιούν τα τερματικά ποτέ παραπονέθηκε. Απλά ρωτούσαν τι είναι το ΕΛ/ΛΑΚ.
Ήδη μία συνάδελφος εγκατέστησε ΜΟΝΗ της το Ubuntu 10.04 αυτή την εβδομάδα στον υποφορητό της Asus, καταργώντας εντελώς το κλειστό λειτουργικό που ήταν προεγκαταστημένο.
Επίσης, πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν τουλάχιστον στους δικούς τους υπολογιστές το OpenOffice.
Ούτε κι εγώ που διαχειρίζομαι το UBUNTU/LTSP έχω ιδιαίτερες γνώσεις.
Θεωρώ τον εαυτό μου έναν αρχάριο χρήστη.
Όπου μπερδευόμουν απλά κατάφευγα στη βοήθεια από το φόρουμ μας.
Μόνο για την εγκατάσταση του LTSP χρειάστηκα τη βοήθεια φίλων από τη hellug με ιδιαίτερες γνώσεις, γιατί τότε δεν ήξερα να την κάνω μόνος μου.
Η μετάβαση στο ΕΛ/ΛΑΚ δεν είναι το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο συνεχίζει να χρησιμοποιεί κλειστό λογισμικό.
Συνεχίζει π.χ. να μας στέλνει έγγραφα Word!!!
Εμείς οι φίλοι/χρήστες του ΕΛ/ΛΑΚ πρέπει λοιπόν να εξηγούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δυσκολία στη χρήση του, και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη χρήση μόνο ελεύθερου λογισμικού.