Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2011, 22:54
από fkol k4
logari81 έγραψε:διαφωνώ ριζικά.

Πάντως εγώ διαβάζοντας την παρακάτω φράση
έγραψε:Όταν π.χ. χάριν φαρμακοβιομηχανίες απαγορεύουν σε ολόκληρα κράτη (βλ. περίπτωση AIDS στην Αφρική) να παράγουν φτηνά φάρμακα για να εκμεταλλευτούν την επένδυση που έχουνε κάνει σε έρευνα, τότε ειναι στραβά ο γιαλός ή στραβα αρμενίζουμε; Αν ως κοινωνία δεν έχουμε βρεί τρόπο ώστε να ανταμοίβουμε αυτούς πους προσφέρουν γνώση χωρίς να τους δίνουμε το δικαίωμα (στους ίδιους ή στους νταβατζήδες τους) να μας εκβιάζουν, τότε κάνουμε κάτι λάθος. Πρέπει να διορθώσουμε το αρχικό λάθος αντι να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα κάνοντας ένα δεύτερο λάθος ακόμα χειρότερο.

συμφωνώ απόλυτα.
Νομίζω όμως ότι πιό ακριβής έκφραση από αυτή :
έγραψε:Το να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να δώσει κίνητρο παραγωγής γνώσης και τεχνολογίας θεσπιζοντας πατέντες, είναι σαν να πιστευει ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας δίνοντας στον καθένα ένα πιστόλι.

θα ήταν αυτή :
''Το να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να δώσει κίνητρο παραγωγής γνώσης και τεχνολογίας θεσπιζοντας πατέντες, είναι σαν να πιστευει ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας δημιουργώντας αστυνομίες''.
Πράγμα που σαφώς και δεν λύνει το πρόβλημα αλλά πριν την καταργήσεις πρέπει να κάνεις πολλά.

Όπως και να 'χει πάντως, και εγώ που θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθεί ο θεσμός και εσείς που θεωρείτε ότι πρέπει να καταργηθεί, εξίσου ουτοπικά αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.Τίποτα από τα 2 δεν πρόκειται να συμβεί.Η άπληστη φύση του ανθρώπου (όχι μόνο των ηγετών αλλά και αυτών που θα 'θελαν να πάρουν την θέση τους) είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
Οπότε όσο και να διαφωνούμε (αν και σε θέματα αρχής μάλλον είμαστε σύμφωνοι) μένει σε επίπεδο ''καφενείου'' από την στιγμή που οι αρκετά σεμνοί και σοφοί που θα έπρεπε να είναι ηγέτες δεν θα ενδιαφερθούν ποτέ για την εξουσία (αλλιώς ούτε σεμνοί θα ήταν ούτε σοφοί).