Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2011, 14:46
Learner έγραψε:Δεν μου αρέσει η ιδέα να δώσω τα στοιχεία μου(όνομα-διεύθυνση κλπ) και το πραγματικό μου e-mail σε σελίδες με όνομα.. OsHackers ... τί άκυρο όνομα είναι αυτό ;;;
Όπως φαίνεται και στην σελίδα ανάπτυξής του, το project δημιουργήθηκε από τον Ευστάθιο Χατζηκυριακίδη. Στην αρχή είχε στόχο να 'μαζέψει' τους developers, hackers, testers Linux/Unix-like λειτουργικών συστημάτων, εξού και το όνομα. Δηλαδή του OS που δημιουργήθηκε από hackers και προορίζεται σε hackers ή και απλούς χρήστες..
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Αν και είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του έργου, αρνούμαι κατηγορηματικά να δώσω τόσα και τέτοια προσωπικά στοιχεία σε μια σελίδα που δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς (μπορεί να) τα κάνει.
Το να ζητάς προσωπικά δεδομένα από τους χρήστες χωρίς να παραθέτεις και την πολιτική απορρήτου που είναι απαραίτητη νομικά, είναι τουλάχιστον σχεδιαστικό λάθος.
Έχεις δίκιο για την πολιτική και για τα άλλα βασικά πράγματα που χρειάζονται να προστεθούν. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως ΑΝ όσοι από εμάς που έχουμε λογαριασμούς στο faceb00k, στο gma!l και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είχαμε/έχουμε διαβάσει (και καταλάβει) την πολιτική απορρήτου, τα δικαιώματα πάνω στην επικοινωνία μας και τα δεδομένα μας (και τα σχετικά), το 90% δεν θα είχε δημιουργήσει καν λογαριασμό εκεί.
Επίσης αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το στίγμα του στον χάρτη και προβληματίζεται κυρίως για το αν θα βάλει την ακριβή διεύθυνσή του και το πλήρη όνομά του, μπορεί να βάλει μια πιο γενική διεύθυνση (πχ μια κεντρική λεωφόρο/δρόμο κοντά στην περιοχή του) και για όνομα κάτι πιο γενικό. πχ αν σε λένε Γιώργο Παπαδόπουλο, μπορείς να εγγραφείς με δύο τρόπους (μόνο αν έχεις πρόβλημα με το full name!) ως εξής:
G. Papadopoulos ή ακόμα και P. Giorgos.
Αν δείτε υπάρχουν τέτοιας μορφής usernames στην σελίδα.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Επίσης, αν δεν ήμουν σχεδόν απόλυτα σίγουρος όπως είπα για τις προθέσεις, θα χαρακτήριζα τουλάχιστον ύποπτη μια σελίδα η οποία αναφέρει ότι παρουσιάζει ένα έργο με την άδεια GPL ενώ είναι φανερό ότι το βασικότερο τμήμα του ΔΕΝ είναι (από τη στιγμή που το βασικότερο τμήμα της είναι το Google maps του οποίου η άδεια χρήσης είναι αυτή και δεν έχει καμία σχέση με GPL). Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιεί το OpenStreetMap που τουλάχιστον έχει άδεια Creative Commons.
Αυτά, ελπίζω κάποια στιγμή να διορθωθούν αυτές οι παραβλέψεις και τότε το ξαναβλέπω ευχαρίστως.
Αυτά που αναφέρεις εδώ φαίνονται λογικά, επειδή αν και νέο project είναι ήδη στη έκδοση V.1.0! Θα ενημερώσω τον Ευστάθιο να παρακολουθεί -αν μπορεί- αυτό το θέμα μήπως θελήσει να προσθέσει και αυτά τα χαρακτηριστικά.
φιλικά..