Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2011, 23:31
efxa έγραψε:Το τηλέφωνο δεν είναι απαραίτητο. Αν θέλετε το βάζετε.
efxa έγραψε:Και στην τελική εάν κάποιος δεν θέλει δεν γράφεταιΑλλά κοινότητα είμαστε μπορούμε να το αναπτύξουμε το project.
Φίλε Στάθη κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο forum.
Διακρίνω μια αδιόρατη πικρία στα σχόλιά σου, κάτι που είναι φυσικό να υπάρχει όταν διαπιστώνεις ότι το εγχείρημα στο οποίο αφιερώνεις πολύ από τον χρόνο σου δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που θα ήθελες.
Επειδή λοιπόν κι εγώ είμαι εκ των «διαφωνούντων», θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως τα σχόλιά μου δεν είχαν σκοπό να σε θίξουν.
Κάθε φορά που κάποιος εκθέτει μια ιδέα, μια άποψη, ένα έργο του, οτιδήποτε, αυτόματα εκθέτει τον εαυτό του και την ιδέα του σε κοινή θέα.
Είναι νωρίς ακόμα βέβαια, αλλά θα πρέπει να συνηθίσεις το γεγονός πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα διαφωνούν με τις απόψεις σου. Επίσης, πάντα η δική τους φωνή θα ακούγεται δυνατότερα από τους υπολοίπους. Ένα πρόχειρο παράδειγμα, είναι και οι συζητήσεις που υπάρχουν και στο παρόν forum για τα γραφικά περιβάλλοντα. Αν διαβάσεις την πλειοψηφία των μηνυμάτων, θα νομίσεις ότι πλέον το Ubuntu το χρησιμοποιούν 10-15 άτομα, πράγμα που απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα.
Ναι, θα μπορούσα απλά να μην γραφτώ στην σελίδα που έφτιαξες και να μην σχολιάσω και τίποτα. Η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν η απόφασή μου με το που πρωτοείδα το τόπικ του φίλου modenas88, μια και την είδηση την είχα διαβάσει στο OSArena και επισκέφθηκα την σελίδα πριν να ανοίξει το θέμα εδώ.
Έγραψα μόνο για να διατυπώσω την άποψη πως δεν έχει νόημα σε κάτι τέτοιο να δίνεις μη αληθή στοιχεία (κάτι με το οποίο και εσύ φυσικά συμφωνείς).
Θα σε στενοχωρήσω λοιπόν λίγο παραπάνω, χωρίς όμως κακή προαίρεση:
modenas88 έγραψε:@fkol k4 Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις (και εννοείται όποιος θέλει) ποια στοιχεία θα έπρεπε να αλλάξει το site ώστε να θες να εγγραφείς;
Αυτό για feedback!
Το θέμα για μένα δεν είναι τα στοιχεία, ή τουλάχιστον όχι αυτά από μόνα τους. Η φράση μου είναι:
fkol k4 έγραψε:Για την συγκεκριμένη υπηρεσία κατέληξα ότι δεν πρόκειται να γραφτώ, διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά τα στοιχεία μου.
Το σχόλιό για το τηλέφωνο ήταν κυρίως χιουμοριστικό.
Το θέμα είναι ότι κατά την ερμηνεία της, δόθηκε έμφαση στο κομμάτι
ενώ για μένα το ζήτημα είναι κυρίως στο (και εδώ σου ζητώ συγγνώμη που θα σε στενοχωρήσω)fkol k4 έγραψε:διότι δεν μου αρέσει η ιδέα να δίνω ανεξέλεγκτα τα στοιχεία μου.
fkol k4 έγραψε:δεξιά κι αριστερά
Αν διαβάσεις και το υπόλοιπο κομμάτι του πρώτου ποστ μου, θα διαβάσεις πως δεν έχω λογαριασμό σε κανένα, μα απολύτως κανένα site τύπου facebook, twitter, Google+ κλπ. Κανένα όμως.
Αυτό όχι γιατί φοβάμαι για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των στοιχείων μου., αλλά γιατί τα θεωρώ άχρηστα (για μένα φυσικά. Σε κάποιον άλλο μπορεί να χρησιμεύουν).
Θα ήθελα λοιπόν να πειστώ για την χρησιμότητα μιας τέτοιας κίνησης. Δεν εννοώ την εγγραφή στην σελίδα, εννοώ την χρησιμότητα του να φτιάξεις μια βάση δεδομένων και να λες «έχω εδώ 10-20-30.000 λινουξάδες και είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι».
Σε τί θα ωφελήσει κάτι τέτοιο είτε εμένα ως χρήστη Linux είτε γενικότερα την παγκόσμια κοινότητα του FOSSCOM;
Η μόνη χρησιμότητα που εγώ βλέπω να έχει κάτι τέτοιο, είναι η ικανοποίηση της εγωιστικής τάσης του να θες να διαφημίσεις την διαφοροποίησή σου από την πλειοψηφία ή την ανάγκη να νιώθεις πως είσαι συμμέτοχος μιας ομάδας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τέτοιες ανάγκες δεν είχα ποτέ, γι αυτό και ποτέ δεν ήμουν μέλος καμμίας θύρας αθλητικής ομάδας ή κανενός πολιτικού κόμματος. Στα 37 μου δε, νιώθω ακόμα λιγότερο την ανάγκη να διαφημίζω τις επιλογές μου. Επιλέγω ότι επιλέγω για να το βλέπω εγώ και όχι για να το δείχνω.
Επειδή όμως άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βλέπω εγώ κάτι το οποίο το βλέπουν πολλοί άλλοι.
Με χαρά λοιπόν θα διαβάσω τις σκέψεις σας περί των σκοπών του εγχειρήματος τούτου και αν πειστώ για την γενικότερη χρησιμότητά του θα εγγραφώ βάζοντας όλα τα απολύτως ακριβή στοιχεία μου.
Και το τηλέφωνο.
ΥΓ.Sorry για τη σκληρή κριτική, σας διαβεβαιώ πως δεν γίνεται με κακή πρόθεση.