Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2012, 00:20
Την εγκατάστση την έκανα. Δεν δουλεύει βέβαια όπως στο video του youtube. Καταλαβαίνετε πως είναι μια προ-δοκιμαστική έκδοση , οπότε .. κατανόηση.
Πρέπει να έχετε Unity. Στην Unity-2d δουλεύει καλύτερα. Οπότε μπείτε με Unity-2d και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Τα βήματα που ακολούθησα είναι αυτά που αναγράφονται στην σελίδα https://wiki.ubuntu.com/UbuntuTV/Contributing
σε μένα δεν δούλεψε αυτό . Αν το καταφέρει κάποιος ας το πει. Δεν μου βγάζει μικρογραφίες των βίντεο που έχω , ούτε καν λίστα. (Δεν ξέρω αν φταίει το προηγούμενο βήμα που παρέλειψα με το XBMC)
Όποιος βρει οτιδήποτε άλλο ,εννοείτε πως το προσθέτει . Κι εγώ ψάχνομαι ακόμα.

Πρέπει να έχετε Unity. Στην Unity-2d δουλεύει καλύτερα. Οπότε μπείτε με Unity-2d και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
Τα βήματα που ακολούθησα είναι αυτά που αναγράφονται στην σελίδα https://wiki.ubuntu.com/UbuntuTV/Contributing
- Πρώτα κατεβάζουμε τον πηγαίο κώδικα , τις εξαρτήσεις του και μεταγλωττίζουμε.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get build-dep unity-2d
sudo apt-get install bzr dconf-tools ffmpeg gnome-common libdeclarative-multimedia
bzr branch lp:~s-team/ubuntutv/trunk ubuntu-tv
cd ubuntu-tv
cmake .
make
cd ..
- Το XBMC δεν το έχω εγκατεστημένο . Δεν ξέρω αν παίζει μεγάλο ρόλο , αυτό το βήμα το παρέλειψα. Αν το έχετε , τότε σκανάρετε τις ταινίες σας με το XBMC media scanner.
- Κατεβάζουμε και μεταγλωττίζουμε το πρωτότυπο Unity-video-lens-system.
bzr branch lp:~s-team/ubuntutv/unity-lens-video
cd unity-lens-video
./autogen.sh --prefix=/usr --sysconfdir=/etc
sudo make install
cd ..
- Μετά φτιάξτε τα thumbnails για τα βίντεο σας. Δίνεται την εντολή και το path που έχετε τα video.
/usr/lib/unity-lens-video/create_tmb.sh ~/Videos/
σε μένα δεν δούλεψε αυτό . Αν το καταφέρει κάποιος ας το πει. Δεν μου βγάζει μικρογραφίες των βίντεο που έχω , ούτε καν λίστα. (Δεν ξέρω αν φταίει το προηγούμενο βήμα που παρέλειψα με το XBMC)
- Η επόμενη εντολή αλλάζει το D-conf .
GSETTINGS_SCHEMA_DIR=ubuntu-tv/data gsettings set com.canonical.Unity2d form-factor tv
- Αν είστε σε Unity-2d πρέπει να τα "σκοτώσετε" όλα. Οπότε ..
killall unity-2d-{panel,places,launcher,spread} && killall unity-2d-{panel,places,launcher,spread}
- Αν είστε σε Unity-3d τότε
metacity --replace &
- Τέλος μπαίνετε στον φάκελο ubuntu-tv
cd ubuntu-tv
- και τρέχετε
./shell/app/unity-2d-shell -opengl
Όποιος βρει οτιδήποτε άλλο ,εννοείτε πως το προσθέτει . Κι εγώ ψάχνομαι ακόμα.
- Και μερικά screenshots από την δική μου Ubuntu TV