Δημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2012, 15:38
από Learner
Όπως ανακοινώθηκε στο debian-devel , ανέβηκε ήδη για τεστάρισμα ο νέος dpkg με multiarch support.
Ο γνωστός σε πολλούς(αν όχι όλους) διαχειριστής πακέτων debian , πλέον θα ενσωματώνει μια λειτουργία που θα επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάζει και να εγκαθιστά προγράμματα φτιαγμένα για άλλες αρχιτεκτονικές από την δική του. π.χ: αν έχει i386(x86) λειτουργικό θα μπορεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει εφαρμογές για amd64(x86_64) αρχιτεκτονική. Με την προϋπόθεση βέβαια ο υπολογιστής του να υποστηρίζει και τις δύο αρχιτεκτονικές.
Βέβαια όπως αναφέρεται και στο debian-devel
έγραψε:Many packages will not be installable
because some of their dependencies have not yet been updated to work with
in a multiarch world

Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία με αυτό .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωραία. Έκανα την παρουσίαση της είδησης . :P

Μπορεί να μου εξηγήσει τώρα κάποιος διαβασμένος :geek: , ποία θα είναι τα οφέλη μου (εμένα σαν χρήστη) , εάν για παράδειγμα εγκαταστήσω το gimp 64bit στο λειτουργικό μου που είναι 32 bit ; Και γενικά βέβαια. (Το gimp το έφερα απλά σαν ένα παράδειγμα) .

Ευχαριστώ.