Δημοσιεύτηκε: 22 Φεβ 2012, 18:14
headless έγραψε:
Θέλω να δώ πού θα βρεί η Canonical τόσο manpower για όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της.
Και πόσο θα αντέξουν να ματώνουν ακόμα οι τσέπες του Mark.
Learner έγραψε:
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ , είναι πως θα υπάρχει εφαρμογή του Ubuntu η οποία θα μετατρέπει το Android κινητό σου , (όποτε το συνδέεις με Ubuntu λειτουργικό) σε (ας το πούμε) λειτουργικό σύστημα. Θα μπορείς να ελέγχεις το κινητό μέσω του Ubuntu.
Βέβαια δεν ξέρω , την εφαρμογή αυτή θα την εγκαθιστάς στο Ubuntu ή στο Android* ; Όπως και να 'χει δεν παίζει ρόλο. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν του βίντεο παραπάνω, και καλύτερο υποθέτω(όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή) .
Με το ελεύθερο λογισμικό μπορείς να καινοτομήσεις πολύ εύκολα και φθηνά.
Έτσι, αυτό το Ubuntu For Android είναι αρκετά εύκολο και φθηνό.
Θυμάστε πριν από 1-2 χρόνια εκείνο το βίντεο όπου μπορούσες να πάρεις το Ubuntu Netbook Edition για επεξεργαστές ARM και να το τρέξεις στο κινητό σου; Να, εδώ είναι,
Ένα κινητό Android τρέχει τον πυρήνα Linux και το γραφικό περιβάλλον Android.
Αυτό που καταφέρανε είναι να χρησιμοποιεί το Ubuntu τον πυρήνα του κινητού και να τρέχει μόνο το κομμάτι του γραφικού περιβάλλοντος. Και μιας και το Android δεν έχει X Server, το έτρεχε μέσω ενός VNC Server. Και για να δεις το Ubuntu στο κινητό σου, αρκεί να τρέξεις μια εφαρμογή VNC για Android όπου συνδέεσε με το VNC Server που τρέχει το Ubuntu.
Όλα αυτά είναι τόσο απλά (και νόμιμα), που ο καθένας μπορεί να τα κάνει. Και το έχουν καταφέρει αρκετά άτομα.
Στην προκειμένη περίπτωση, το κινητό Android μπορεί να τρέξει πάλι το γραφικό περιβάλλον Ubuntu (Unity), μάλλον τώρα πια με χρήση ενός κανονικού X Server, όπου η έξοδος πάει στο HDMI για να το δεις στην οθόνη/τηλεόραση.