Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2012, 23:52
από stavrosLinux
Learner έγραψε:
ALdaperan έγραψε:Επειδή δεν πολύκατάλαβα :

Θα μπορούμε στο android μας να εγκαταστήσουμε και Ubuntu σε Dual Boot και όποτε το συνδέουμε με μια οθόνη να έχουμε ένα πλήρες pc ;

Η σύνδεση πώς θα γίνεται ; Με κάποιο ειδική βάση που θα είναι extra ;

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ , είναι πως θα υπάρχει εφαρμογή του Ubuntu η οποία θα μετατρέπει το Android κινητό σου , (όποτε το συνδέεις με Ubuntu λειτουργικό) σε (ας το πούμε) λειτουργικό σύστημα. Θα μπορείς να ελέγχεις το κινητό μέσω του Ubuntu.
Βέβαια δεν ξέρω , την εφαρμογή αυτή θα την εγκαθιστάς στο Ubuntu ή στο Android* ; Όπως και να 'χει δεν παίζει ρόλο. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν του βίντεο παραπάνω, και καλύτερο υποθέτω(όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή) .

*Εάν είναι εφαρμογή για Android τότε δεν θα χρειάζεται καν να έχεις Ubuntu λειτουργικό . Μόλις το συνδέεις (το κινητό) σε μια οθόνη (χωρίς να υπάρχει καν pc) θα ανοίγει η εφαρμογή Ubuntu for Android. Τον ίδιο πυρήνα μοιράζονται και τα δύο , οπότε δεν θα υπάρξει θέμα επιβάρυνσης του κινητού , ή να τρέχει το ένα πάνω στο άλλο κλπ.

μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πως γίνεται τεχνικά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει πλήρης πρόσβαση των στοιχείων του android μέσα από το περιβάλλον Unity.
Από δω και πέρα ξεκινάνε υποθέσεις:
H ανακοίνωση λέει ότι απαιτουνται 2 GB για το ubuntu. Άρα μιλάμε για ubuntu port σε ARM
Δεν γίνεται αναφορά για 3d πουθενά, άρα μιλάμε για το unity 2d.
έγραψε:Hardware requirements

Dual-core 1GHz CPU
Video acceleration: shared kernel driver with associated X driver; Open GL, ES/EGL
Storage: 2GB for OS disk image
HDMI: video out with secondary frame buffer device
USB host mode
512 MB RAM

Ισως να είναι το unity 3d τελικά :oops:
H ταχύτητα είναι ζητούμενο, γιατί οι arm είναι αδύναμοι επεξεργαστές για desktop λειτουργικά σε σχέση με Intel / amd.
Λογικά θα υπάρχει συμφωνία google με canonical.
Δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα (αν) γίνεται update του ubuntu στο κινητό.