Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2012, 09:59
από Learner
eliasps έγραψε:Δεν θεωρώ παράλογη τη δημιουργία κλειδιού για να μπορεί το Ubuntu να φορτωθεί σε υπολογιστές που έχουν Secure Boot μηχανισμό

Ούτε κι εγώ. :)
eliasps έγραψε:Αλλά το πράγμα αλλάζει αν ο χρήστης πληρώνει για το κλειδί αυτό.
Αυτό δεν έχει αναφερθεί πουθενά. Ακόμη και το προηγούμενο που είχε γραφτεί , σχετικά με το ότι οι χρήστες της Fedora θα πληρώσουν κάποια χρήματα, μάλλον "παραμύθι" ήταν ή χάριν εντυπωσιασμού. (για να εντυπωσιάσουν όσοι έγραψαν την είδηση εννοώ)

eliasps έγραψε:Αυτό είναι αρκετά σημαντικό θέμα. Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο bootloader που θα αντικαταστήσει τον grub, αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα.

Ελπίζω τουλάχιστον, αν εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές, να γίνει πιο εύκολη η δημιουργία dual-boot Linux-Windows ώστε να αρχίσουν περισσότεροι χρήστες να πειραματίζονται και σιγά σιγά να καταλάβουν την ανωτερότητα των Linux λειτουργικών.

Πιο σημαντικό θέμα (κατά τη γνώμη μου) είναι πως (ΑΝ κατάλαβα σωστά) , ο νέος boot-loader θα είναι restricted .
eliasps έγραψε:δεν νομίζω μακροπρόθεσμα ότι όλες αυτές οι αλλαγές και η πολιτική της Microsoft να επιρρεάσουν αρνητικά την δημοτικότητα που αποκτά το Linux. Μάλιστα υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ίσως να βγει και κάτι καλό.

το θέμα είναι πως τα ζυγίζεις. Προσωπικά βάζω πρώτα την ελευθερία και μετά την δημοτικότητα ,θέλοντας να πω πως αν είναι να γίνουν όλα restricted και να φτάσει το Linux από το 1% στο 30% .. τότε...ας μείνει στο 1% .

Παρά ταύτα να επαναλάβω και να τονίσω πως όλα τα παραπάνω (που αφορούν την Canonical και το Ubuntu) δεν είναι 100% σίγουρα.