Δημοσιεύτηκε: 04 Σεπ 2012, 13:02
Το λινκ που έδωσες γράφει:
Γιατί κάποιος να πρέπει να αποθηκεύει τους κωδικούς του στις σελίδες που μπαίνει στον firefox ή στον chromium; άντε το ιστορικό είναι χρήσιμο να κρατιέται γιατί δεν χρειάζεται να γράφεις συνέχεια διευθύνσεις.. Θα μου πεις υπάρχουν και άτομα που χρησιμοποιούν το firefox synch.. Ε αν έχουν κάποιο πρόβλημα είναι δικό τους θέμα...
Αν και εγώ δεν είμαι από τους πολύ κατέχοντες αλλά χρησιμοποιώ linux διανομές >6 χρόνια, είναι όπως το είπες. Δεν έχει τα δικαιώματα να κάνει κάτι τέτοιο ένα τέτοιο "πραγματάκι" που θα μπει, αν μπει... Αν τώρα δώσει κάποιος χρήστης αυτός τα δικαιώματα τότε είναι δικό του θέμα....
Η συζήτηση αυτή έχει γίνει πολλές φορές και πάντα καταλήγει στο ίδιο.. Είναι θέμα οργάνωσης, δομής του ΛΣ, αυτή είναι και η διαφορά του μέ τα win που έχεις τα δικαιώματα να εκτελέσεις ότι θες, όπου θές... Εδώ πρέπει να έχει τον κωδικό του υπερχρήστη για να κάνεις κάτι τέτοιο.....
@sotos21: υπάρχουν 2 προγραμματάκια που τα τρέχω ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάνουν ένα έλεγχο στο σύστημα σου για τέτοιες χαζομαρούλες...
Προφανώς αν δεν τα έχουμε τα περνάμε πρώτα με την γνωστή διαδικασία...!
έγραψε: To Wirenet.1 είναι υπεύθυνο για την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι σε browsers όπως οι Chrome, Chromium, Firefox και Opera. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης από δημοφιλείς εφαρμογές όπως οι SeaMonkey, Pidgin και Thunderbird. Ακόμα και αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί κάποια από τις παραπάνω εφαρμογές, διατρέχει επίσης κίνδυνο καθώς υπάρχει και keylogger στο malware.
Γιατί κάποιος να πρέπει να αποθηκεύει τους κωδικούς του στις σελίδες που μπαίνει στον firefox ή στον chromium; άντε το ιστορικό είναι χρήσιμο να κρατιέται γιατί δεν χρειάζεται να γράφεις συνέχεια διευθύνσεις.. Θα μου πεις υπάρχουν και άτομα που χρησιμοποιούν το firefox synch.. Ε αν έχουν κάποιο πρόβλημα είναι δικό τους θέμα...
eliasps έγραψε:
O κύριος λόγος που τα Unix-like συστήματα δεν κινδυνεύουν (από άποψη βλάβης) από malware, είναι το σύστημα και η ιεραρχία των χρηστών που έχει και τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στον κάθε ένα από αυτούς. Για να προκαλέσει ένα malware βλάβη στο σύστημα θα πρέπει να "προσβάλλει" αρχεία συστήματος και να τα αλλοιώσει, αρχεία τα οποία ανήκουν στον root και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να το κάνει ως υπερχρήστης, οπότε θα χρειαστεί τον κωδικό του υπερχρήστη και δεν μπορεί να τον βρει. Άρα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση.
Αν και εγώ δεν είμαι από τους πολύ κατέχοντες αλλά χρησιμοποιώ linux διανομές >6 χρόνια, είναι όπως το είπες. Δεν έχει τα δικαιώματα να κάνει κάτι τέτοιο ένα τέτοιο "πραγματάκι" που θα μπει, αν μπει... Αν τώρα δώσει κάποιος χρήστης αυτός τα δικαιώματα τότε είναι δικό του θέμα....
Η συζήτηση αυτή έχει γίνει πολλές φορές και πάντα καταλήγει στο ίδιο.. Είναι θέμα οργάνωσης, δομής του ΛΣ, αυτή είναι και η διαφορά του μέ τα win που έχεις τα δικαιώματα να εκτελέσεις ότι θες, όπου θές... Εδώ πρέπει να έχει τον κωδικό του υπερχρήστη για να κάνεις κάτι τέτοιο.....
@sotos21: υπάρχουν 2 προγραμματάκια που τα τρέχω ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάνουν ένα έλεγχο στο σύστημα σου για τέτοιες χαζομαρούλες...
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo rkhunter --update && sudo rkhunter --propupd && sudo rkhunter -c
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo chkrootkit
Προφανώς αν δεν τα έχουμε τα περνάμε πρώτα με την γνωστή διαδικασία...!