Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2012, 11:41
Atlantios έγραψε:
Συμφωνώ με τον bobos73, έχω και 'γω τις επιφυλάξεις μου να αγοράσω τον πρόσθετο χώρο. Δεν θέλω να μεταφέρω αρχεία 20GB και μετά από έξη μήνες ή έναν χρόνων να αναγκαστώ να τα μεταφέρω κάπου αλλού διότι η τιμή έχει αλλάξει.
Αν είναι να πάρεις ευρυζωνική σύνδεση τώρα, πας για τις προσφορές γνωριμίας που δίνουν οι πάροχοι, όπου οι προσφορές ισχύουν για ένα χρόνο. Νομίζω ότι πάει κάπου στα 15-18€ το μήνα (επί ένα χρόνο, πρώτος χρόνος με το νέο πάροχο), με 24Mbps και χρονοχρέωση στα τηλεφωνήματα.
Γνωρίζουμε αρκετά τα τεχνολογικά ώστε να αλλάζουμε πάροχο για τηλεφωνία/διαδίκτυο κάθε χρόνο; Αυτή είναι η καλύτερη τιμή.
Στο εξωτερικό έχουν κάνει επιστήμη την ανακάλυψη και μελέτη τέτοιων ειδών προσφορών. Δες το http://www.moneysavingexpert.com/
όπου έχουν και κάνει τηλεοπτικό σόου για τις προσπάθειες του να βρει τις καλύτερες ευκαιρίες.
Στο ΗΒ η παροχή φυσικού αερίου είναι απελευθερωμένη, και κάθε φθινόπωρο οι καταναλωτές παρακολουθούν τις προσφορές που βγαίνουν ώστε να έχουν για το χειμώνα το χαμηλότερο κόστος. Και αλλάζουν πάροχο και για το φυσικό αέριο.
Για όσους θέλουν να αποθηκεύσουν στο σύννεφο αρχεία (π.χ. προσωπικά αρχεία συμπιεσμένα + κρυπτογραφημένα) ώστε να υπάρχουν και εκεί σε μια ώρα δύσκολη, τότε μια προσφορά για 20GB το εξάμηνο είναι καλή επιλογή. Μετά από 6 μήνες βλέπεις αν θα εξακολουθήσει να υφίσταται η προσφορά, ή αν υπάρχει άλλος πάροχος με καλύτερη τιμή, ή αν δε χρειάζεσαι αποθήκευση στο σύννεφο διότι αγόρασες στικάκι 32GB προς 24€.
Πρέπει να διαχωρίσουμε εδώ το θέμα μεταξύ
1. αν μια προσφορά θα μπορούσε να είναι χρήσιμη γενικά για κάποιον, χωρίς να περιοριζόμαστε στο τι θα κάναμε προσωπικά εμείς οι ίδιοι,
2. με την προσωπική μας επιλογή αυτή τη στιγμή.
Οπότε, αν είναι να ακούσω μια άλλη άποψη για την παραπάνω προσφορά, έχει νόημα να ακούσω πράγματα όπως π.χ. τη χρήση των referal όπου λαμβάνεις 500MB για κάθε νέο χρήστη που φέρνεις στο Ubuntu One.