Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2012, 14:17
από Learner
dubuntu έγραψε:Εγώ κατάλαβα οτι μόνο η κυρια διανομή ubuntu φορτώνει στο secure boot και ελπιζω να κάνω λάθος. Κ βλέπω πως ετσι το ubuntu θα συντριψει όλες τις παραγωγες διανομές mint, bodhi, voyager κτλ.Αν τωρα θελει να μας καταδικασει κ στο unity θα ειναι εκλημα

Δεν έχει νόημα αυτό. Δηλαδή , τουλάχιστον τα Official Flavors όπως τα λένε Xubuntu , Lubuntu , Kubuntu .. πρέπει να είναι το ίδιο με το Ubuntu (Unity) , αλλιώς απλά δεν έχει νόημα.
Για Ubuntu-based διανομές δεν ξέρω.. δηλαδή του τύπου Mint , Bodhi κλπ.. Δεν το έχω ψάξει (να σου πω την αλήθεια) και πολύ το θέμα , διότι δεν έχω υπολογιστή με UEFI & Secure Boot , αλλά απ' ότι έχω διαβάσει , το σωστό boot οφείλεται στον grub 2.00 και το πέρασμα από το UEFI οφείλεται στο κλειδί του Ubuntu , αν τώρα αυτό περιέχεται στον πυρήνα της διανομής (ubuntu-core) , τότε όσες διανομές χρησιμοποιούν τον πυρήνα Ubuntu (ακόμη δηλαδή και οι Ubuntu-based .. Mint , Bodhi κλπ) δεν θα πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος.... αν είχα τέτοιο σύστημα,θα σου έλεγα στα σίγουρα.