Δημοσιεύτηκε: 16 Ιαν 2013, 15:47
από avlahop
simosx έγραψε:
avlahop έγραψε:Επίσης αν δεν κάνω λάθος (διορθώστε με) οι "drivers" για τα soc είναι κλειστοί...

Αυτό που είναι γενικά κλειστό ακόμα είναι το κομμάτι των οδηγών για τις κάρτες γραφικών σε σχέση με το X.Org.
Δηλαδή, δεν υπάρχει ακόμα πλήρες «driver stack» για τα τυπικά SoC.
Ένα παράδειγμα είναι η κάρτα γραφικών Mali400, που έχουν αρκετά SoC όπως το A10 της Allwinner, κάποια Exynos της Samsung, κτλ.
Στο http://malideveloper.arm.com/develop-fo ... y-drivers/ έχει κάποια πράγματα, ωστόσο
έγραψε:Note that these components are not a complete driver stack. To build a functional OpenGL ES or OpenVG driver you need access to the full source code of the Mali GPU DDK, which is provided under the standard ARM commercial licence to all Mali GPU customers. For a complete integration of the Mali GPU DDK with the X11 environment refer to the Integration Guide supplied with the Mali GPU DDK.

Από τη στιγμή που έχουμε ένα Ubuntu Phone, θα είμαστε στη θέση να έχουμε και τον πλήρη οδηγό για την κάρτα γραφικών. Και μετά θα έχουμε πλήρη υποστήριξη 3D και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

αν δεν βγει τουλάχιστον ένα Ubuntu Phone που θα φοράει κάποιο από τα SoC με όλες της GPU (Nvdia, Mali, PowerVXR(σωτά την έγραψα;;;) ) τότε δεν ξέρω αν θα μπορεί όποιος θέλει να το εγκαταστήσει στο κινητό του όπως συμβαίνει στα PC. Αυτή η εξέλιξη εμένα θα με φαινόταν πολύ ενδιαφέρουσα...Δηλαδή αφού τα κινητά είναι ένα PC γιατί να μην μπορώ να φτιάξω ένα κινητό όπως το θέλω με το λειτουργικό που θέλω, όπως περίπου φτιάχνω ένα pc;