Δημοσιεύτηκε: 16 Φεβ 2013, 22:47
έγραψε:1) Ξεκίνημα με ένα ... παράπονο να το πω ... κατηγορία ... δυσαρέσκεια ; Για το όνομα. GNU/LINUX Ubuntu είναι το σωστό !
Γνωστή αντιπαράθεση για το όνομα Linux ή GNU/Linux, για διανομές που περιέχουν πακέτα GNU. Kρατάει καιρό.
Για όποιον θέλει να δει περισσότερα, το άρθρο της Wikipedia είναι αρκετά ενδιαφέρον και μία καλή αρχή.
Θα συμφωνίσω με ένα σχόλιο του Linus Torvalds πάνω στο θέμα, πως δεν έχει τόσο σημασία το όνομα, αρκεί να δίνονται τα εύσημα εκεί που πρέπει.
έγραψε:2) Στη συνέχεια τα γνωστά περί amazon - spyware κλπ..
Kαι αυτό έχει συζητηθεί. Ο RMS έχει μία αυστηρή φιλοσοφία όσον αφορά το ελεύθερο λογισμικό.
έγραψε:3) Να δώσουμε λέει ένα "μάθημα" στην Canonical.. πως άραγε ; Θέλει να "αφυπνίσει" τις κοινότητες ;
Μάλλον με το να απορρίψουμε το Ubuntu, μέχρι η Canonical να "πάρει το μάθημά της" και να μην έχει προεγκατεστημένη την λειτουργία με το Amazon, ή οτιδήποτε παρόμοιο. Πράγμα υπερβολικό.
έγραψε:4) Υπερβολή , αλλά αυτό είναι γνωστό. Νομίζω δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις 100% ελεύθερο λογισμικό.
Αυτό καλώς αναφέρθηκε ως θέμα. Στο κάτω κάτω, αυτός δεν είναι ο στόχος;
Εγώ θα ήθελα να δω κάτι τέτοιο και στην πράξη, δηλαδή απελευθέρωση από ιδιοταγές λογισμικό.
Άμα κάνουμε τα στραβά μάτια μόνο σε μερικά πράγματα που επιλέγουμε εμείς, χάνεται όλο το νόημα.
Γενικότερα, όλα αυτά πηγάζουν από την αυστηρή φιλοσοφία που έχει για το ελεύθερο λογισμικό.
Και όντως, ενδιαφέρεται περισσότερο για το θέμα αρχών παρά για την διάδοση του ελεύθερου λογισμικού.
Κατα τη γνώμη μου, καλά κάνει.