Δημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2013, 13:43
από fkol k4
Ο επίσημος πυρήνας της 12.04 είναι ο 3.2
Αυτός θα υπάρχει για 5 χρόνια, μέχρι να λήξει εντελώς η υποστήριξη της 12.04 LTS.
Για τους υπόλοιπους πυρήνες, ισχύουν (και τώρα, αλλά και μετά) τα εξής:
  1. Για κάθε επόμενη κανονική έκδοση (οι μη LTS είναι οι κανονικές εκδόσεις του Ubuntu ενώ οι LTS είναι ειδική περίπτωση, όχι το ανάποδο), ο πυρήνας της θα μπορεί να εγκατασταθεί με ένα μετα-πακέτο και στην τελευταία LTS που θα κυκλοφορεί.
  2. Κάθε πυρήνας κανονικής έκδοσης, θα υποστηρίζεται για όσο θα υποστηρίζεται και η έκδοση που τον έχει.

Για παράδειγμα, η 12.10 έχει τον 3.5 και 18 μήνες υποστήριξη, άρα για τους 18 μήνες που θα υπάρχει, ο 3.5 θα μπορεί να μπει και στην 12.04 που είναι η πιο πρόσφατη LTS.
Ο 3.2 δεν πρόκειται να αντικατασταθεί, θα παραμείνει ο επίσημος πυρήνας και θα υπάρχει για 5 χρόνια.
Μόλις λήξει η 12.10, θα λήξει και ο 3.5 για την LTS.

Όταν βγει η 13.10, θα υποστηρίζεται για 9 μήνες και μάλλον θα βγει με τον 3.10.
Άρα, ο 3.10 θα μπορεί να μπει για 9 μήνες στην 12.04. Ο 3.2 θα υπάρχει ακόμη.

Όταν όμως βγει η 14.10, ο πυρήνας της δεν θα μπει στην 12.04, αλλά στην 14.04 που τότε θα είναι η πιο πρόσφατη LTS.

Ελπίζω να τα ξεκαθάρισα λίγο...
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι ένα μικρό κομμάτι, μένουν να ληφθούν και άλλες (γι αυτό και δεν ενημέρωσα το θέμα).
Εν ολίγοις, μέχρι τώρα αποφασίστηκε:
  • Οι κανονικές εκδόσεις έχουν 9 μήνες υποστήριξη. Αυτό σημαίνει πως έχουμε 3 μήνες περιθώριο για να αναβαθμίσουμε από τη στιγμή που βγαίνει η επόμενη.
  • Θα είναι δυνατόν να παρακολουθείται ευκολότερα η υπό ανάπτυξη έκδοση.
    Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως για εμένα που έχω εγκαταστήσει ήδη την 13.04, θα μπορώ να επιλέξω μόλις κυκλοφορήσει επίσημα η 13.04, εγώ να μην πάρω τις ενημερώσεις της ώστε να έχω την επίσημη 13.04, αλλά οι ενημερώσεις μου να με βάλουν κατευθείαν στη 13.10.
Υπάρχουν και άλλα κομμάτια της πρότασης που θα πρέπει να συζητηθούν, το TB του Ubuntu θα συνεδριάσει ξανά μάλλον σε 15 ημέρες, οπότε και θα έχουμε νεώτερα.