Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2013, 18:11
από madvinegar
Το λεω για την περιπτωση που θελεις συγκεκριμενο λαπτοπ (μοντελο εννοω) και δεν το βρισκεις πουθενα χωρις λογισμικο ή με linux. Ειδα και eshop και scroutz και δεν βρηκα αυτο που θελω. Δεν εχει πολλες επιλογες. Αντιθετως βρηκα υπολογιστες που με καλυπτουν 100% αλλα ερχονται υποχρεωτικά με win.
Οι κατασκευαστες πωλούν αυτο που κυρίως ξέρει (άρα και θέλει) ο πολύς κοσμος. Υπαρχει ομως και κόσμος που θελει κατι αλλο και δυστυχως οι επιλογες του ειναι λιγες.
Οπότε ή υποχρεωνομαι να "συμβιβαστω" με ενα λαπτοπ που δεν ειναι 100% αυτο που θελω (αλλα δεν εχει windows) ή πληρωνω τα windows τσαμπα, ή πρέπει να ψαχτω σε αγορες απο εξωτερικό κτλπ κατι το οποίο δεν κανω με τοση ανεση. Δλδ δεν θελω να δωσω 500 και 600 ευρω για κατι που ΘΑ μου ερθει και δεν ξερω πως θα ειναι, αν εχει ελαττωμα και πρεπει να επιστρεψω κτλπ κτλπ ή αν χρειαστω support η αντιπροσωπια στην Ελλαδα μπορει να μου πει πως δεν το πηρες απο εδω που ειχε windows αρα στειλτο παλι εξω να το κοιταξουν. Ετσι ειμαι εγω τουλαχιστον. Οταν δινω τετοια ποσα (που δεν μου περισσευουν) θελω να βλεπω τι παιρνω επι τοπου.

Αν εγω ημουν κατασκευαστης, ουτε εγω θα δεχομουν τετοια αιτηση εκ των υστερων αρκει να έδινα την επιλογη να παρεχω τον laptop και χωρις λειτουργικό.
Σορρυ που γινομαι και εγω σπαστικος, αλλα ετσι ειναι.
Κατανοω βεβαια 100% αυτο που λες για την προσφορά αλλα σιγουρα υπαρχει και ενα σπρωξιμο/συμφωνιες κτλπ.