Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2013, 12:24
από marras
Σήμερα πάλι τα ίδια και με χαμένα τα Ελληνικά εντός του log file.
Για τα Ελληνικά υποψιάζομαι την εγκατάσταση του gnome, που μου άλλαξε και άλλα πράγματα στο σύστημα (π.χ. ονομασίες φακέλων), αλλά αυτό δεν ενοχλεί.

Βρέθηκαν 6 πιθανά απειλές (10816 αρχεία ανιχνεύθηκαν).

/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01f5a2 PUA.Script.Packed-1
/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01f1b2 PUA.Script.Packed-1
/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01ea47 PUA.Script.Packed-1
/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01e673 PUA.Phishing.Bank
/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01f505 PUA.JS.Xored
/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01e989 PUA.Phishing.Bank
-----------------------------------------------------------------------------------------

Μάλλον κάποιο από τα site που επισκέπτομαι συχνά "την κάνει τη δουλειά", αλλά στον υπολογιστή δεν έχω προσέξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Edit:

Για την ιστορία και μόνο, αφού τα έσβησα, το ξανατσέκαρα και ήταν καθαρό. Έπειτα, άνοιξα τον chrome, μπήκα στο φόρουμ (εδώ), έκανα login, είδα το παρόν τόπικ, έκανα logout και έκλεισα τον chrome.
Ξανα τσεκάρισμα και ...

Βρέθηκαν 1 πιθανά απειλή (10870 αρχεία ανιχνεύθηκαν).

/home/dell/.cache/google-chrome/Default/Cache/f_01f639 PUA.Script.Packed-1
-----------------------------------------------------------------------------------------

Μου έκανε τρομερή εντύπωση καθώς δεν είναι καθόλου λογικό να φταίει το παρόν φόρουμ, αλλά δεν μπήκα πουθενά αλλού !!! Τέλος πάντων, αφού δεν προκαλείται κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή, μάλλον τζάμπα ασχολούμαι και πιθανότατα να είναι όλα αυτά false alarms του ClamTK. Δε μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση, ούτε ξέρω να το ψάξω παραπάνω οπότε σταματώ εδώ. Σόρρυ αν σας ζάλισα, δεν θα το συνεχίσω.