Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2013, 10:13
από OPanos
Καλημέρα και καλό μήνα,
το offtopic ήταν αχρείαστο :)

Επαναλαμβάνω πως ότι γράφω εδώ είναι προσωπικές απόψεις και υπάρχει περίπτωση να απέχουν από την πραγματικότητα. :)

Παρ' όλα αυτά, και επειδή δυστυχώς δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό και κώδικα -γεννήθηκα νωρίς για όλα αυτά- είμαι υποχρεωμένος να βάζω κάποια όρια από τα οποία θα ξεκινάω την κρίση μου.
Ε, όπως είπα πιο πάνω -δεν πιστεύω πως η google είναι η καλή εταιρία που βοηθά μόνο, αλλά κάτι κρύβει πίσω από αυτό- είμαι δύσπιστος.

Εδώ είναι που θα πρέπει λοιπόν να αποδειχθεί στην πράξη το τι και πως...

Μέχρι τότε, παραμένω στην άποψή μου.
:)

Για να σχολιάσω και το σημείο που λες πως θα λειτουργήσει ίδια σε όλα τα λειτουργικά, πιστεύεις πως με αφορά?
Θέλω να πω, πως και το pidgin μπορεί να εγκατασταθεί και στα τρία λειτουργικά, αλλά όλοι είναι κολλημένοι στο skype.
Η εφαρμογή jitsi το ίδιο.
Το ότι για να ξεκολλήσει κάποιος από αυτές τις κλειστές εφαρμογές πρέπει να πάει σε κάποια λιγότερο κλειστή -με την έννοια της λιγότερο επικίνδυνης, κατά την άποψή μου ΠΑΝΤΑ- δεν μου λέει τίποτα.
ΑΝ πρέπει να είσαι στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει και το Diaspora, αλλά όλοι εκεί στο φατσοκούτι είναι όλοι, και ας γνωρίζουν πως εκθέτουν την ζωή τους.

Εγώ -τονίζω πάλι το εγώ- είμαι της άποψης πως πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να προστατευτούμε. Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα επιλογών.
Τι μπορεί ο καθένας μας να "αφήσει" στην άκρη ώστε να έχει την ψευδαίσθηση της αυτο-προστασίας.

Πιθανόν να με χαρακτηρίζεις παρανοϊκό, αλλά επαναλαμβάνω πως αυτά πιστεύω.

Off topic:
Αν με ρωτούσες πριν μερικά χρόνια ποιον browser χρησιμοποιώ, θα απαντούσα chrome.
Αν με ρωτήσεις τώρα, σκέφτομαι να παρατήσω τον firefox -αρχίζει και μου την δίνει η συνεργασία με την google και η default μηχανή της στην αναζήτηση-.
Αν με ρωτούσες αν θα επέλεγα τον Chromium / Chrome αν είχε default την DuckDuckGo, υποθέτω γνωρίζεις την απάντηση.
Δεν είναι θέμα "περιτυλίγματος", είναι θέμα -και- προμηθευτή.
Δεν εξετάζω το γιατί, προσοχή.
Εξετάζω τον αντίκτυπο που έχει σε εμένα.
Φυσικά μπορώ να εγκαταστήσω -όπως και το έχω κάνει- άλλη μηχανή.
Αλλά δεν με ξενίζει η επιλογή μόνο, αλλά και η λογική της επιλογής. Προφανώς όλα κοστίζουν, και προφανώς δεν μπορεί όλα να καλύπτονται από δωρεές και τα φράγκα είναι πολλά άρη, αλλά αυτό ουδόλως με αφορά ως τελικό χρήστη.
Μέχρι στιγμής μόνο ο epiphany με καλύπτει απολύτως ως εναλλακτική επιλογή.

Sorry για την αναφορά μου στον firefox, αλλά κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα.
Τέλος πάντων, η κουβέντα περί ιδιωτικότητας είναι τεράστια, και δεν είναι το θέμα μας, νομίζω πάλι.

Παναγιώτης