Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2013, 16:11
vagrale13 έγραψε:Μα ελαχιστοι ειναι αυτοι που βαζουν στοχο τετοιου ειδους ιστοσελιδες (ubuntuforums.org, κλπ.) γι' αυτο και δεν το βλεπεις συχνα.
Για τις παραπανω πληροφοριες, μπορεις να τις βρει ο καθενας, αν κοιταξει στο σωστο σημειο, σε αναλογα forum.
Συμφωνώ, εκτός ίσως από το κομμάτι των κωδικών.
Αλλά η παραβίαση μίας τέτοιας ιστοσελίδας δεν μου ακούγεται και τόσο απλή.
Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα forum στο internet, το οποίο (θα πρέπει να) το διαχειρίζονται επαγγελματίες. Οπότε κάποιος θα περίμενε ότι δεν θα ήταν απλό.
Βέβαια τα παραπάνω είναι δική μου άποψη, βάσει λογικής και όποιων γνώσεων προγραμματισμού που έχω. Δεν έχω καμία εμπειρία σε δίκτυα και τέτοιες διαδικασίες.
ChrisMiNT έγραψε:Εξαρτάται, υπάρχουν αρκετά scripts τα οποία τρέχουν και ψάχνουν για exploits και μετά τα εκμεταλλεύονται. Οπότε σε κάποιες περιπτώσεις το μόνο skill που χρειάζεται είναι το να ξέρεις πως να τρέχεις το script.
Όπως είπα, δεν έχω εμπειρία στο θέμα, αλλά μου φαίνεται αρκετά περίεργο να είναι τόσο απλό να παραβιάσεις ένα τέτοιο forum, απλά εκτελώντας ένα script που κυκλοφορεί στο Internet.
Αν και το θέμα έχει ως σκοπό την ενημέρωση των χρηστών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους, τίθεται το θέμα της ασφάλειας γενικότερα και αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ας μας εξηγήσει τις περιπτώσεις.
Βέβαια περιμένουμε και ανακοίνωση από την ίδια την Canonical, αλλά μέχρι τότε...