Δημοσιεύτηκε: 29 Ιούλ 2013, 16:23
από akounadis
Learner έγραψε:ubuntuforums.org
Learner έγραψε:Και χρησιμοποιώ το gmail εκεί. Γμτ. Νομίζω πως μετά από 10 χρόνια χρήσης, ίσως ήρθε η ώρα να το αλλάξω.. αν και το gmail έχει πολύ καλό spam filter.

Τι θέλανε και βγήκαν στα Social Media ; :P

Αν δεν αποκτήσουμε την κουλτούρα που είχαμε και έχουμε μέχρι σήμερα με την φυσική αλληλογραφία και στην ηλεκτρονική δεν μας γλυτώνει κανένα φίλτρο. Πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά να βάζουμε τα email μας "σε φάκελο" που σημαίνει για μένα τουλάχιστον η κρυπτογράφηση είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Απλά στέλνουμε με τους διάσημους web mail τα email μας, επιτρέψτε μου "ξεβράκωτα", τον εαυτό μας όπως λέει κάποιος στο πιάτο τους. Στέλνουμε γράμμα χωρίς φάκελο. Η πολιτική προστασίας όλων αυτών, gmail, hotmail, yahoo... εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει. Παρατηρώ συνέχεια να προσθέτουν όλο και περισσότερες εφαρμογές για να καλύψουν τις στατιστικές τους - οικονομικές αδυναμίες εκμεταλλευόμενοι εννοείται πάντα τον χρήστη. Δεν είναι τυχαίο που έχει καταντήσει το gmail facebook. H google έχει φτάσει στο σημείο να μην προλαβαίνει (που λέει ο λόγος) να καλύπτει τις ανάγκες των εταιρειών - επιχειρήσεων στον τομέα αντίκρισμα μέσω στατιστικής. Συνέχεια αλλάζουν την πολιτική τους και η πλειοψηφία μας δεν την έχει διαβάσει σχεδόν καθόλου. Όλο και προσθέτουν scripts να το πω έτσι για την καλύτερη ανάγνωση της αγοράς. Στο τέλος θα μου ζητήσουν πότε πηγαίνω τουαλέτα... έλεος, τους βαρέθηκα. Δεν θα καταργήσω τα υπάρχων email μου αλλά από δω και πέρα αν θέλει κάποιος να μου στείλει δεδομένα του εγώ θα τον προστατέψω αλλά και αυτός θα μου τα στείλει σε "φάκελο", χωρίς κρυπτογράφηση μόνο με τον ταχυδρόμο :| . Επιτέλους να προστατεύουμε αυτό που λέγεται, προσωπικά δεδομένα. Πιστεύω πως είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα.