Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2013, 00:21
από Learner
headless έγραψε:Νομίζω οτι το upstart ενσωματώθηκε αρκετά αργότερα, ίσως στο 8.04 ή 8.10 αν θυμάμαμι καλά.

Καλά θυμόμουν ότι από το 6.10 ξεκίνησε (κάπου το είχα διαβάσει). http://en.wikipedia.org/wiki/Upstart :)

Όσο για τον τύπο (Poettering) δεν έχω να πω πολλά.. είναι λίγο trololol και από συμπεριφορά.. άστα. Βέβαια είναι προγραμματισταράς δεν το συζητάμε.. (αν χρησιμοποιείς G+ πρόσθεσε τον σε κάποιο κύκλο, προτιμά να γράφει εκεί.. θα ρίξεις γέλιο με το βρισίδι που πέφτει κατά καιρούς).

Το θέμα όμως δεν είναι τα άτομα-πρόσωπα που φτιάχνουν το κάθε πρόγραμμα, αλλά αν αυτό λειτουργεί σωστά και περισσότερο αποδοτικά.
Ως τελικός χρήστης βέβαια η διαφορά που έχω δει (μιας και τα χρησιμοποιώ και τα δυο) είναι πιο γρήγορο boot, αν και αυτό εξαρτάται από το τι υπηρεσίες έχει «φορτώσει» η εκάστοτε διανομή ως υπηρεσίες εκκίνησης (.service)

Αυτό με την άδεια Contributors Agreement δεν το ήξερα. Δεν ξέρω αν θα κολλήσουν εκεί.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι κατά πόσο και αν θα επηρεάσει την σχέση του Debian με το Ubuntu, μια επιλογή όπως το systemd.

Όπως σωστά είπες το GNOME «επιβάλει» στην ουσία την χρήση του systemd. Υπάρχει και άλλη συζήτηση στη λίστα περί αυτού, κάπου όμως έχει γίνει split και δεν μπορώ να βρω την αρχή → systemd effectively mandatory now due to GNOME (αν έχεις ποπ-κορν διαθέσιμα, στρώσου. Όρεξη να 'χεις να διαβάζεις)