Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2013, 00:35
από fkol k4
Το βίντεο της αντίστοιχης ομιλίας του Lennart Poettering προς το τεχνικό συμβούλιο του Debian:

Αν και οι τεχνικές μου γνώσεις περί του θέματος είναι σχεδόν ανύπαρκτες, μπορώ να καταλάβω πως η κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Για το upstart το κύριο πεδίο κριτικής εστιάζεται στο CLA της Canonical (με εξαίρεση την τοποθέτηση του Lennart Poettering που φαίνεται να εστιάζει σε τεχνικά θέματα), ενώ το κύριο πεδίο κριτικής για το systemd έχει να κάνει με το ότι ενσωματώνει πολλά πράγματα.
Βέβαια, υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα όσον αφορά τα τεχνικά κομμάτια και δεν έχουν και την καλύτερη γνώμη για το systemd.
Learner έγραψε:Σημείωση: Το Upstart περιέχει ήδη patches για το Debian, αφού στο Debian συμμετέχουν developers του Ubuntu. Νομίζω βρίσκονται και στην επιτροπή ψηφοφορίας για την μετάβαση(δεν είμαι σίγουρος).

Oi Colin Watson και Steve Langasek εργάζονται στην Canonical και είναι στην τεχνική επιτροπή. Επίσης, ο Ian Jackson είναι στην τεχνική επιτροπή και στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Canonical.
Το ότι το Ubuntu έχει στηριχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε Debian developers είναι κάτι πολύ γνωστό (όλοι οι παραπάνω ανήκαν στην κοινότητα του Debian αρκετά πριν να ασχοληθούν με το Ubuntu).
Learner έγραψε:Το Upstart το έχει αναπτύξει η Canonical (και πρώτη φορά το ενσωμάτωσε το Ubuntu 6.10, αν θυμάμαι σωστά), ενώ το Systemd ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής ονόματι Lennart Poettering.

Ο Lennart Poettering δεν είναι ανεξάρτητος προγραμματιστής, εργάζεται στη Red Hat. To systemd είναι δική του πρωτοβουλία, υποστηριζόμενη από τη Red Hat.
Αντίστοιχα, το Upstart δεν είναι έργο της Canonical, αλλά επίσης άρχισε ως ανεξάρτητο έργο που δημιουργήθηκε από τον Scott James Remnant, εργαζόμενο τότε στην Canonical, η οποία το υιοθέτησε και το υποστήριξε.
Άλλο έργο του Lennart Poettering είναι και το γνωστό μας PulseAudio.

Προσθήκη:
Όποιος έχει όρεξη, ας παρακολουθήσει και το παρακάτω, είναι βίντεο από τη ραδιοφωνική εκπομπή LINUX Unplugged. Εξηγεί κάποια πραγματάκια με πιο απλή γλώσσα.