Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2013, 01:00
από shady
Το όλο εγχείρημα κατά την γνώμη μου δεν έχει καμμία βάση και λογική. Αμερικανιά του κ.... είδα ακόμα ένα πριν λίγες μέρες για Women Coders. Δεν είμαι καν σίγουρη αν όλο αυτό υποκινείται από γυναίκες. Προσωπικά δεν έχω ακόμα γνωρίσει γυναίκα στον χώρο της πληροφορικής να έχει τέτοια κολλήματα, ούτε αισθάνθηκα ποτέ μειονότητα. Τουλάχιστον η πληροφορική έχει να κάνει καθαρά με την κλίση και το μυαλό του καθενός, ανεξαρτήτως φύλου. Όπως για παράδειγμα ένας άνθρωπος μπορεί να είναι δικηγόρος, γιατρός, μουσικός, ζωγράφος. Δεν έχει να κάνει ούτε με εμφάνιση ούτε με δύναμη.

"Επειδή οι γυναίκες είναι μειονότητα, είναι δυσκολότερο να βρουν άλλες γυναίκες που έχουν περάσει τα ίδια ή κάποιες γυναίκες που μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ή και ναι τις συμβουλευτούν."
Συγνώμη, αλλά για συνεισφορά στο Ελεύθερο Λογισμικό μιλάμε ή κάτι άλλο;

"Γενικά είναι δύσκολο να γίνει κάποιος μέλος μιας κοινότητας, να μάθει την κουλτούρα της και τις διαδικασίες."
Ναι, πάντα ήταν δύσκολο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Κοινωνικότητα χρειάζεται και θέληση. Ανεξαρτήτως φύλου και πάλι.

headless συμφωνώ απολύτως!!!
Αλλά μια ακόμα απορία... Θα καταλάβαινα κάτι τέτοιο το 1980 που υπήρχαν ελάχιστες γυναίκες στο χώρο, το 2013 όμως;;;