Δημοσιεύτηκε: 14 Ιαν 2014, 16:42
από Learner
akounadis έγραψε:Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω καταλάβει. Αν ήθελες να το κάνεις λιανά...; :oops:

Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα. Σωστά ; τι είναι ένα backdoor οι περισσότεροι ξέρουμε. Αν δεν ξέρουμε διαβάζουμε εδώ στα Αγγλικά ή μια σύντομη περιγραφή μπορεί να είναι

έγραψε:
Ένα Backdoor είναι ένα κακόβουλο (συνήθως) λογισμικό που μπορεί να υπάρχει στον υπολογιστή μας το οποίο κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: τρέχει συνέχεια χωρίς να το καταλαβαίνουμε και κρατάει ανοιχτή μία "πόρτα" ώστε ο δημιουργός του να μπορεί να έχει πρόσβαση στον υπολογιστή μας.
Το backdoor έχει σαν στόχο να αφήνει πάντα ανοιχτή μια πόρτα στον υπολογιστή μας, ώστε ο δημιουργός του να μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία μας και σε διάφορα άλλα... κλπ.
Η κακόβουλη συμπεριφορά ενός backdoor χαρακτηρίζεται από την υποκλοπή δεδομένων

Ένα τέτοιο string ανακάλυψαν κάποιοι προγραμματιστές στον AMD catalyst. Συγκεκριμένα στην 64bit βιβλιοθήκη libamdocl64.so και ονόματι osTestBackdoorATI

Το παραπάνω δεν είναι επιβεβαιωμένο από την AMD, ούτε έχει δοθεί κάποια εξήγηση. Οπότε δεν το λαμβάνουμε (τουλάχιστον εγώ) ως 100% σίγουρο.