Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2014, 04:15
Off topic:
Υπάρχουν έξυπνες γυναίκες σε πολλούς τομείς & δεν είναι λίγες που είναι κορυφαίες επιστήμονες αλλά & διαπρέπουν & σε χώρους που θεωρούνται ανδροκρατούμενοι κλασικά. Πχ προσωπικά δε θα τολμούσα να παίξω σκάκι με αυτή.[/offtopic]
jennie έγραψε:[offtopic]Ωστόσο, ως γυναίκα που ανέκαθεν της άρεσαν τα μαθηματικά και οι υπολογιστές, έχω κάποιες άσχημες εμπειρίες.
Ακόμη θυμάμαι στην τρίτη Λυκείου έναν οικογενειακό φίλο (τότε φοιτητής, σήμερα καθηγητής σε τμήμα Ιατρικής) να μου λέει κατάμουτρα ότι ξέρει πολύ έξυπνες γυναίκες, αλλά στην τελική οι γυναίκες δεν τα πιάνουν όπως οι άντρες τα μαθηματικά.
Και αφήστε πόσες φορές έχω δει άντρες να κοροϊδεύουν τις σχέσεις των γυναικών τους με την τεχνολογία. Ή γονείς να λένε για τις κόρες τους ότι "Σαν κορίτσι που είναι, δεν τα πάει πολύ καλά με μαθηματικά και φυσικοχημείες".
Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Ναι μεν γνωρίζω ότι αυτά τα στερεότυπα δεν ισχύουν στην περίπτωσή μου, ωστόσο, όποτε πρέπει να ανοίξω το στόμα μου και να μιλήσω για τεχνικά θέματα, πάντα μαγκώνομαι. Είτε ψάχνω για κινητό στο Γερμανό, είτε γράφω εδώ στο φόρουμ. Φοβάμαι ότι κάποιος θα πεταχτεί να πει "Άντε ρε άσχετη". Οπότε φροντίζω πάντα να ξέρω για τι μιλάω (και συνήθως καταλήγω να προετοιμάζομαι περισσότερο από ότι ο μέσος όρος), αλλά ο υποσυνείδητος φόβος παραμένει.
Υπάρχουν έξυπνες γυναίκες σε πολλούς τομείς & δεν είναι λίγες που είναι κορυφαίες επιστήμονες αλλά & διαπρέπουν & σε χώρους που θεωρούνται ανδροκρατούμενοι κλασικά. Πχ προσωπικά δε θα τολμούσα να παίξω σκάκι με αυτή.[/offtopic]