Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2014, 18:24
από Muttley Black
Ανοίγω αυτό το νήμα σαν νέος χρήστης "Linux" ,σίγουρα ημιμαθής αλλά συνάμα νεοφώτιστο μέλος και υποστηριχτής της φιλοσοφίας του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Είμαι ένας χρήστης γεμάτος απορίες προφανώς και στα θέματα λειτουργικότητας ενός νέου για εμένα λειτουργικού περιβάλλοντος χρήσης, αλλά και ιδεολογικά. Γνώμονας μου όταν άφησα τα "windows" ήταν κατά κόρον να εμπλακώ όσο το δυνατόν περισσότερο με την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού να την υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω και σαφώς όταν αποκτήσω ανάλογη εμπειρία να γίνω μέρος της.

Δεν άφησα τα window ούτε γιατί ήθελα να αναστήσω ένα παλιό pc, ούτε για οικονομικό συμφέρον και ούτε για δοκιμή. Το έκανα βασικά λόγο ιδεολογίας. Δεν με ενδιαφέρει αν συναντήσω 40 κύματα ή αν τελικά διαπιστώσω το ότι τελικά τα windows με βολεύουν καλύτερα. Θα παλέψω με Linux και θα τα καταφέρω.

Αυτός ο μικρός πρόλογος δεν είναι ανούσιος λόγο του ότι ήθελα να ξεκαθαρίσω το γιατί και το πως.
Αφορμή για αυτό εδώ το νήμα είναι ένα video που είδα σχετικά με το ubuntu και πραγματικά θα ήθελα τα σχόλια σας. Προς θεού δεν έχω σκοπό να φουντώσω τα αίματα, αλλά έχω μια σειρά από απορίες που νομίζω ότι μόνο εδώ μπορούν να απαντηθούν. Είστε σαφώς πιο γνωστικοί από εμένα και περισσότερο καταρτισμένοι.

• Είναι πράγματι έτσι όπως ακριβώς τα λέει;
  • Αν ναι, σας ενοχλεί αυτό που γίνετε με την Canonical;
  • Ποια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;
  • Πιστεύετε ότι η εμπλοκή της Canonical με το Ubuntu μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να φέρει στην εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού διεθνώς;
  • Αν ενοχλήστε με κάτι θα θέλατε να το αναφέρετε εδώ προς συζήτηση;

Το Video: