Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2014, 19:08
από Learner
Muttley Black έγραψε:την υποστηρίξω με κάθε μέσο που διαθέτω και σαφώς όταν αποκτήσω ανάλογη εμπειρία να γίνω μέρος της.

Μέρος της είσαι ήδη. Μέλος (του φόρουμ) και μέρος της κοινότητας Ubuntu-gr. Αυτό που θέλω να πω είναι πως, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εμπειρία και να είναι παντογνώστης (στο Linux) για να είναι μέρος της κοινότητας ubuntu-gr. Από την στιγμή που συμμετέχεις ενεργά και από την στιγμή που θέλεις (εσύ ο ίδιος) να αισθάνεσαι μέρος της κοινότητας, τότε... είσαι.

Muttley Black έγραψε:Είστε σαφώς πιο γνωστικοί από εμένα και περισσότερο καταρτισμένοι.

Έχει την σημασία του αυτό που λες, αλλά ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα, δεν είναι θέμα γνώσεων αλλά προσωπικής άποψης του καθενός.

Muttley Black έγραψε:Είναι πράγματι έτσι όπως ακριβώς τα λέει;

Έτσι όπως τα λέει είναι. Δηλαδή, δεν αναφέρει κάτι το οποίο είναι ψευδές. Τα λέει βέβαια υπό το δικό του πρίσμα (έτσι όπως εκείνος βλέπει τα πράγματα) και η οπτική γωνία του Richard Stallman είναι πολύ... restricted να το πω; έτσι για να κάνουμε και ένα αστειάκι.
Muttley Black έγραψε:Αν ναι, σας ενοχλεί αυτό που γίνετε με την Canonical;

Άλλες φορές ναι, άλλες φορές όχι. Βασικά, αν έχεις στο μυαλό σου (πάντα όμως) ότι το Ubuntu δεν είναι μια κοινοτική διανομή αλλά την διαχειρίζεται μια εταιρία, τότε θα είσαι OK. Για το συγκεκριμένο (με το amazon lens..κλπ), μπορείς να το απενεργοποιήσεις πάντως. Να το αφαιρέσεις και εντελώς από το σύστημά σου, αν σε ενοχλεί.
Muttley Black έγραψε:Ποια διανομή πιστεύετε οτι ακολουθεί κατά γραμμα την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού;

Η δική του ; Και όταν λέω η δική του, εννοώ το gNewSense. Θα πρέπει όμως να την χρησιμοποιήσεις όπως είναι, χωρίς να προσθέσεις οποιοδήποτε κλειστό λογισμικό / plugin / extra.. κλπ.
Muttley Black έγραψε:Αν ενοχλήστε με κάτι θα θέλατε να το αναφέρετε εδώ προς συζήτηση;

Το ότι θα το αναφέρουμε δεν σημαίνει βέβαια πως θα διορθωθεί κιόλας. Ένας γενικός «κανόνας» για το Ubuntu θα μπορούσε να είναι: "Η κοινότητα προτείνει, αλλά η εταιρία αποφασίζει." Δεν θα αναφέρω κάτι συγκεκριμένο, αλλά κατά καιρούς με ενοχλούν διάφορα πράγματα. Ωστόσο, διορθώνονται (είτε με την δική μου παρέμβαση στο σύστημα, είτε μέσω κάποιας bug αναφοράς). Όσο αυτό συμβαίνει (δηλαδή να μπορώ να παρέμβω και να διορθώσω ότι με ενοχλεί, με ενοχλεί πραγματικά όμως) τότε είμαι εντάξει.